Her giver bloggeren farudenfilter.dk en hjælpende hånd til de fædre, der ligesom ham selv er faldet i de følgende tre faldgrupper.

# Væk dig selv

Hvis i ammer jeres baby, så er det jo for det meste mor, der skal op en del gange om natten, hvor farmand kan blive liggende med dynen og hovedet begravet i hovedpuden. Det er endnu værre om vinteren, for der har dynen det jo med at tage på i vægt, jo koldere vejret bliver. Så når din ammende kæreste eller kone midt om natten spørger dig, om du lige kan skifte barnet, så har du bare fucking at melde et "jo selvfølgelig skat, jeg kunne heller ikke sove alligevel, skal du ha et kogt æg og lidt saftevand med også?"

For lige meget hvad, så har mor, i langt de fleste tilfælde, et større overskud end far. Derfor skal du som mand huske på, at når du giver ti procent, så får du et hundrede tilbage, for sådan er de fleste kvinder indrettet. De har bare et bedre omsorgsbatteri installeret og det er ikke til at konkurrere med på nogen som helst fucking måde. Når folk spørger om jeg ikke er en ligeså stor del af barslen, nu hvor jeg går hjemme, så svarer jeg gerne: "Du kan være verdens bedste far for dit barn, men mor er mor".. Det er mons tro også derfor, at det bare lyder bedre at være mormor og morfar end farmor og farfar. 

# Accepter halve løsninger!

Fordi alt hvad du foretager dig, efter du har fået børn, bliver fucket med på den ene eller anden måde. Din havregryn bliver til mos, din frokost bliver udskudt til aftensmad og den bliver kold, fordi hver evig eneste fucking gang du tror, at du har en halv time for dig selv, så er der en lille satan, som melder joker kortet op. Det eneste i decket en baby kan smide, som samtidig er så universelt, at det både rammer yatzy og slår alle andre på pladen hjem. For når din baby spiller det kort, som unægteligt lyder sådan her "VRÆÆÆÆÆL", så er det bare om at fucking samle op, puste, sludre og sørge for at alt er godt igen! Så på trods af, at det er voldsomt nemt at blive hamrende tosset, så folder du bare dine beskidte hænder og priser dig lykkelig over, at din lille guldklump kun er interesseret i én persons selskab, dit, nu! Desuden vil din kæreste også få følelsen af, at du gerne vil være en del af familien og ikke et fucking brokkehoved. Kom nu, stram op far!

# En tur om dagen

Det er så fucking ligegyldigt, hvor I går hen. Det, der er vigtigt er, at du samler mor og baby op under armen, pakker pusletasken, det gode humør og triller ud i alt slags vejr. Jeg er glad for en gåtur i Valbyparken eller bare parker generelt. Et rigtig godt tidspunkt at få talt med din kæreste om ting, der ikke lige fucking berører jeres beskidte barn. For på alle andre fucking tidspunkter af døgnet, handler det om baby. Husk at holde i hånden, kig hinanden i øjnene og gerne et ordentligt kys og kram midtvejs på turen. Romantikken er ikke død! Men den er godt begravet i en uendelig lang rutine af savl, tud, blodskudte øjne og tanker om bare at melde det hvide flag op, ringe til dine single-venner og drible på stripperklub!

INFO

Mikkel på 32 år, som bor i Sydhavnen står bag bloggen farudenfilter.dk, hvor han - uden filter - fortæller om livet som nybagt far til Vilja.