Børn i byen giver børne-rundvisningen på Glyptoteket 4 ud af 5 stjerner **** 

”Er det ægte mennesker, der ligger der?”

Drengen læner sig ivrigt ind over montren med to mumier, som har levet næsten 400 år forskudt, men nu ligger venskabeligt side om side.

Rundviseren svarer: ” Ja,  og hvis du ser godt efter, kan du se hans fingre stikke ud, som om han vinker til os”

Gravkamre, balsamering og mumier er fascinerende, lidt uhyggeligt og et godt afsæt for børns interesse for historien og de mennesker, der skabte den.

Fantastiske fortællinger

Vi hører om den store farao, Ramses d. 2. , som levede længe, fik mere end hundrede ægte børn og havde en forkærlighed for at sætte sit ”tag” overalt hvor han kom frem – i sten selvfølgelig. 

Senere er det Solguden Re, som må bede sin datter om hjælp mod de oprørske mennesker, men Sakhmet er en hård negl,  og Re må stoppe hende, inden hun spiser hele menneskeheden.

Turen slutter af med en fantastisk fortælling om guderne, Seth og Osiris, som I næsten selv skal opleve.

Børnerundvisningen er underholdende, i øjenhøjde og fyldt med sjove fakta og drabelige historier. Stoffet sælger sig selv og er fascinerende nok til at holde selv de mest urolige børn fangen. Eneste lille anke er, at der godt kunne være lidt mere inddragelse af børnene. Det er længe at lytte og modtage så meget information, så små ”pauser” med en gætteleg, opgaver  eller lignende kunne være fint

LÆS OGSÅ: 10 gratis oplevelser i København

 

FAKTA:

* Rundvisningerne er for børn ca. 5-15 år. Skal være i følgeskab med en voksen.

* De gratis omvisninger er kun på udvalgte dage - hold øje her

* Billetterne til de gratis rundvisninger kan ikke forudbestilles, men afhentes i billetsalget på seleve dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person.

* Der må ikke medbringes tasker, så sørg få at have kontanter (20 kr) til bagageboxene i kælderen. 

* Det er en god idé at have god tid bagefter. Glyptoteket er utrolig  imponerende rammer at gå på opdagelse i  - og måske få en kage i caféen i Palmehaven?