Eventyret findes i de svenske skove, på søernes overflade og i fårenes brægen. Vi stillede ind på ro, og tog familien med på tur.

[SPONSORERET INDHOLD]

Vi er kørt langt ind i de svenske skove, passerer hestene på folden og gederne bag hegn og finder til sidst Piggaboda Kvarn mellem de smålandske søer.  En lille klynge af rødmalede huse og en gammel mølle. Her står tiden helt stille. Det blå-gule flag vajer udenfor, og vi er ikke i tvivl om, hvor i verden vi er. 

Vi er et par timer fra København, og det er som at komme hjem til bedste og bedstefar og være længe ventet.

Piggaboda Kvarn er meget mere end bed and breakfast. Stuerne er varme og væggene dekoreret med familiebilleder og pynteting, som vi opdager i stearinlysenes skær. Krukkerne er fyldt op med vingummi og karameller, og ungerne hviner som til juleaften.

LÆS OGSÅ: Eventyrlig ferie i Astrid Lindgrens Verden

Pulsen falder, og vi bliver samtidig vartet op med lækker landlig mad fra morgenkvist til solnedgang. Morgenbuffeten bugner af hjemmeslynget honning, æg, mange grove brød og gode oste. Og med udsigten til at være væk i naturen hele dagen ordner værterne vores madpakker, som holder appetitten i skak til vi, under aftenstide, er tilbage til endnu et fantastisk veldækket bord med tre retter i vente. Vi bor her et par dage og nyder skovens ro, for den formår virkelig at lægge et beroligende tæppe om vores trætte storbyskuldre.

Når vi træder ud i naturen, er der fuldstændig vindstille. Vi sætter jollen med el-drevet motor i søen. Der er ikke en dønning, ikke en kattepote. Kun ringe, der breder sig i den spejlblanke overflade, når gedderne springer. Og det gør de, mens solen står lavt over eftermiddagen og over børnenes forventningsfulde ansigter.  Vi har sat fiskestængerne til at trawle efter båden, for man kan jo være heldig. Og vi er beredte, hvis en af de store gedder skulle bide på. Hvis man da nogensinde kan være forberedt på en gedde. Men gedden udebliver, og vi glemmer også alt om fangst, for vidderne åbner sig foran os og næsten lydløst bevæger vi os gennem vandet, mens pulsen falder yderligere og den indre energi stiger. Alt er ro. Vi har fået, hvad vi kom for.

LÆS OGSÅ: Unger i svensk vildmark

Da dagen går på hæld, vender vi hjem. Birketræer, mos og søbred. Hjem til den lille rødmalede landsby med den gamle mølle, som ind imellem åbner for gæster, som vil kværne eget mel. Vi fodrer fårene i baghaven med svensk knækbrød. Småland er smuk i efteråret.

Børn i Byen var inviteret til Piggaboda Kvarn af Visitsweden


Fakta:
Piggaboda Kvarn ligger i Småland, ca. 2,5 times kørsel fra København  
http://www.piggabodakvarn.se/
Medbring selv fiskegrej.
Fiskekort kan købes i Piggaboda.

Udflugter:
Fisketur: http://www.långhultslax.se/
Naturmuseum: http://www.husebybruk.se/ 
Tur på hesteryg: 
http://www.espetunaridcenter.se/
Stenbrud
Traktorkørsel
Besøg i gårdbutikker
Besøg på bistader med honningproduktion

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.