Bloggeren Lotte fra sensitiv-familie.dk kommer her med 10 gode ideer til indendørs hygge med ungerne! 

Lego-hygge

Det kan være befriende at komme helt ned i gear og glemme tiden. Find den store Lego-kasse frem, sæt dig ned på gulvet med din unger og giv dem din tid og dit overskud - lad jeres kreationer fylde hele stuen og lad det stå til dagen efter eller ugen ud.

Hule-leg

Find tæpper, lommelygter, snacks og en stak bøger frem. Byg nu en magisk hule indenfor og læs en god historie eller se en film derinde. 

Afslapning

Dediker dagen til max afslapning. Hav nattøj på hele dagen, lad ungerne have dyne i sofaen, spise lækre snacks og giv jer tid til bare at være sammen.

Skovtur

Er vejret ikke til en udendørs - så hold skovtur – indenfor. Brug dagen på at lave lækkerier til skovturen, smæk potteplanterne ned på gulvet, find tæppe og kurv frem og sæt jer nu og nyd herlighederne. 

Mmm!

Inviter ungerne med i køkkenet og til lækkert hjemmebag - det er tit i køkkenet under madlavningen, at man får de gode snakke med sine børn her deler ungerne tit lidt mere ud af deres hverdag.  Gør lidt ud af at nyde jeres bagværk med stearinlys tændt og måske skal mormor eller en god ven inviteres over og nyde med? Lav f.eks. Sunde dadelkugler, Mormors boller eller måske bananpandekager med birkes og citron

Krea

Vær krea med ungerne - hiv pailletter, lim, karton, maling, modelervoks og hvad I ellers har frem og lav fine gaver til familien eller måske ophæng til vinduet. Find fine materialer her: De 5 kreabutikker 

Der var engang ...

Smut på biblioteket og lån en god stak bøger med hjem eller download en god lydbog. Sæt jer nu til rette og vær sammen i bøgernes verden. 

Nærvær

Giv hinanden massage - lad ungerne blive nusset på ryggen og få en afslappende stund. Eller giv dem et fodbad og en lækker smoothie - forkælelse kan man aldrig få for meget af. 

Bio derhjemme

Se en rigtig god familiefilm under tæpper i sofaen og vær ikke nærig med at fylde skålene med hyggelige lækkerier - tjek De 5 gratis børnefilmportaler.


Lotte giver endnu flere tips til aktiviteter med din poder lige her + råd og vejledning, hvis du har et sensitivt barn på sensitiv-familie.dk