Bloggeren Cathrine Brandt giver jer her hendes mormors opskrift på lækre, børnevenlige fødselsdagsboller, værsgo'!

Mormors fødselsdagsboller (35-40 stk.)

Det skal du bruge:

4 dl mælk

75g gær

250g smør

4 spsk. sukker

7g salt

4 spsk. vand

4 æg

Ca. 1300-1500g hvedemel (alt afhængig af, hvor meget og hvor godt dejen æltes)

Sådan bager du verdens bedste fødselsdagsboller:

Smørret smeltes i en gryden og derefter tilsættes mælken, så det er fingervarmt. Gæren smuldres i en skål og vand og sukker tilsættes. Gæren røres ud heri. Smør og mælkeblandingen hældes i gærblandingen. 3 æg slås ud i blandingen, saltet kommes i og melet tilsættes lidt efter lidt, hvor det hele tiden røres ud og rundt. Ælt dejen godt ved at ”løfte” den opad mod skålens sider – se filmen nedenfor. Når dejen er æltet godt og den er glat og skinnene, så vendes den ud på et meldrysset bord og samles. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 45 minutter. Når dejen er hævet, så formes det til boller og sættes på en beklædt bageplade – se filmen nedenfor. Tænd for ovnen på 175grader varmluft. Et æg piskes sammen med en lille smule mælk og bollerne pensles. Når ovnen er helt varm bages bollerne i ca. 20 minutter. Bag én plade af gangen, så er du sikker på en mere jævn bagning.

Tip!

Bollerne smager også fantastisk på alle andre dage end fødselsdage. Lav rigeligt – de forsvinder hurtigt!

Find endnu flere opskrifter på Cathrine Brandts blog.