Børn i byen giver Peddersen og Findus – Den lille drillepind 4 uf af 5 stjerner ****
Den 12. september åbnede BUSTER Filmfestival 2014. Danmarks største børnefilmfestival vil over 17 dage underholde de 2-17-årige i københavnske biografer, kulturhuse og museer. Her er der mulighed for, at se et bredt udvalg af film fra hele verden. Børn i byen var afsted til forpremiere på Peddersen og Findus til den stor gallaåbning.

På åbningsdagen var der premiere på den nye Peddersen og Findus film. De fleste af os kender allerede den skøre Peddersen og hans lille kat Findus fra Svend Nordqvists børnebøger og de fire film om makkerparret. I Peddersen og Findus – Den lille drillepind er alt som det plejer: Peddersen bor i sit lille røde hus langt oppe i Sverige. Her fordriver han tiden med at sysle med sine opfindelser, fiske og og passe sine høns. Da den betænksomme nabo Beda finder en lille kattekilling i skoven, forærer hun den til Peddersen, så han få lidt selskab. Katten får navnet Findus, og et fint venskab begynder at blomstre.

Velkendte figurer og trygt univers

Peddersen og Findus – Den lille drillepind er en blanding af optagelser og animation. Den nye film er meget tro mod de oprindelige tegnefilm; skuespillerne ligner fantastisk meget de figurer vi kender så godt, og vi befinder os stadig i idylliske omgivelser, med røde træhuse, store grønne skove og masser af sol og sommer. I Peddersen og Findus – Den lille drillepind får vi lov at se hvordan buklerne bor. Buklerne er de små væsner der bor i Peddersens hus, og som f.eks. stjæler melet, da Peddersen skal bage pandekage-kage til Findus. 

Jeg synes, filmen er superfin, med rigtig mange gode detaljer, som f.eks. perlekæderne om hønsenes hals og kæmpe solsikker på gårdspladsen. Desværre var den for velkendt for mine døtre og jeg. Vi kendte allerede historierne, og sukkede efter lidt nytænkning, nogle nye historier og overraskende elementer. 

Premiere: 2. Oktober - se trailer her