En skitur med mindre børn kræver kræfter, ro og nærvær. Det er en god måde at blive rystet sammen på som familie.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Selvom det er hårdt at rejse på ski med børn,  kan det blive en utrolig velsignet fornemmelse af at ”klare noget sammen”, når man som familie står lige midt i det. Familien bliver et hold, for der er mange små sejre og mange selvtilfredse smil, som breder sig, når det går godt. Og det gør det som regel, når bare man er tålmodig.

Det er første skitur med børn. Foran ligger en uges leg på ski i det helt utroligt børnevenlige terræn i Hemsedal. Hytten ligger lige på bakken, i såkaldt ski-in, ski-out afstand, sneen er tyk og foran venter en skøn ferie. I fuld afslapning. 

Og det er det. Sneen bringer ro, og det fælles skiløb er skønt. Når de små har fået det lært. For det er også et stort arbejde at have mindre børn med på ski, især første gang. For skiene driller nogle gange. Små udfordringer kan give tårer på børnebakken, og her gælder det for de voksne om at trække vejret stille og roligt. Glid ned ad bakken sammen, mærk en lille vantehånd i hånden. Så glemmer man alt andet.

LÆS OGSÅ: Eventyrlig ferie i Astrid Lindgrens Verden

Vær i nuet

Som forældre må man være i nuet. Man kan forberede sig på rigtig meget, men man kan ikke kontrollere og gøre tingene på forhånd. Når ungerne møder ind til første skiskoledag og alle står klar i farvede flyverdragter, så skal en af de mindste som regel tisse. Og lidt efter kan han bremse på ski. Og en time efter tager hele familien op på de store bakker sammen og sender stolte blikke til hinanden gennem skibrillerne: ”Vi er super gode til at stå på ski sammen, og vi kan klare alt!”

Sådan er det, det meste af tiden. Som voksen gælder det kort sagt om ikke at have for store forventninger. Når der er små børn med, kræves der nærvær. Flokken tager op med liften, og alle kommer susende ned ad bakken iført et store smil. 

Det er vidunderligt som familie at mødes på skibakken, holde i hånd og mærke farten under skiene.

Tre tips til slalombakken med børn:

1) Hav tålmodighed og drop egne ambitioner om at løbe bakkerne tynde. Helt. 

2) Vær med det, som er. Mærk hvor trætte børnene er, og planlæg dagen efter det. Gå hjem i tide og tænd pejsen. 

3) Sørg altid for at have en flaske vand og en snack i lommen – måske kan en lille krise klares, hvis blodsukkeret bringes op.

Børn i Byen var inviteret til Hemsedal af www.dfds.dk og www.visitnorway.com 

Fakta

Skiskolen i Hemsedal Skisenter tilbyder privattimer og gruppeskiskole på alle niveauer. Der er for børn fra 3-9 år, 10-15 år og fra 16 år og op. Super pædagogiske skilærere.
Antal lifter – 20
Antal rullebånd – 1
Antal pister 47
Børneområder – 1
Mere info: www.hemsedal.com

Transport 

Der er primært to veje til Norge. En lang køretur i bil gennem Sverige - og en endnu længere sejltur på færgen gennem Kattegat og Skagerrak. I vinter valgte vi det sidste og gik i zen med det. Sjældent har vi haft så meget sjov og afslapning med 4 børn på rejsen. Om bord på Oslofærgen blev kilometerne sejlet, nydt og sovet væk - det en ret vidunderlig rejseform!
Se afgange på www.dfds.dk

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.