Æblesæsonen er over os, og det skal du selvfølgelig ikke gå glip af bare fordi du bor i byen. Byen er nemlig fyldt med træer og buske, og frugt som bare venter på at blive plukket. Vi har fundet nogle af de bedste pluk-æble-steder frem fra gemmerne, og kombineret dem med nogle af jer læseres ideer til æbleretter.

 

Pluk æbler i byen

Der findes mange fine æbletræer i København. Herunder ved Københavns Universitet - afdelingen ved Fælledparken, på Assistens Kirkegården, ved Vor Frelser Kirke og ikke mindst i Amagerfælled, som har minimum 5 styks.
Så smut i regntøjet og brug en herlig søndag, eller en eftermiddag, på at plukke æbler med ungerne. Det giver en hyggelig form for samvær, og lærer ungerne at sætte pris på naturen og de fødevarer den bringer os.
www.byhoest.dk kan I finde et kort over byens æbletræer, som netop nu er fyldt med dejlige æbler.
Og efterfølgende kan I jo vælge om i vil spise dem som de er, eller om i vil tilberede dem.  

LÆS OGSÅ: Æventyrlig Ævlekage

Æbleretter

Børn i byen har selv været ude og plukke æbler. Og da vi på Instagram spurgte jer hvad i syntes vi skulle bruge dem til, fik vi mange kreative idéer. Vi endte med at lave en gammeldags æblekage, samt de meget populære æblechips med kanel. Resultaterne ses på billederne herunder, og I kan finde opskrift på æblechips her, og på gammeldags æblekage her!

LÆS OGSÅ: På grødbar med Børn i byen

Af andre gode forslag var:

- Bedstemor ands æbletærte tilsat marcipan
- Æblekage med mandler
- Fyldte æbler
- Æbleklatter
- Æbler med karameldip
- Hjemmepresset æblejuice, evt. tilsat en håndfuld brombær
- Æblecrumble
- Æbleflæsk
- Æblesnitter
- Æblemos med calvados og pandekage
- Amerikansk applepie
- Glasserede æbler 

Så det er bare med at komme igang, der er mange gode grunde til at gå ævle-amok.