Der er ingen grund til at blive hjemme, hvis man tænker, at ungerne er for små til at blive hevet med på legeplads. København er nemlig fuld af muligheder for de helt små - også når det kommer til legepladser. Børn i byen giver dig fem af de bedste småbørnslegepladser.

Legepladsen på Nikolaj Plads

Ud for Nikolaj Plads 5-11, 1067 København K
Den lille småbørnslegeplads bag Nikolaj Kirke ligger på en af byens smukkeste pladser, få meter fra Strøget, og er således et oplagt pausested på byturen. Legepladsen på Nikolaj Plads er indrettet som en lille skov med masser af legemuligheder oppe i "trækronerne". Der er for eksempel huler, hvor man kan titte ud til mor eller far, et t-formet træ med babygynge og små stendyr til at kravle og ride på.

Legepladsen på Bopa Plads

Viborggade/Randersgade/Løgstørgade, 2100 København Ø
På Bopa Plads ligger en lidt anderledes småbørnslegeplads. Som den eneste i byen har den frugttema. På et indhegnet grusareal er der opstillet overdimensionerede stykker frugt i træ: æble, pære, banan, appelsin og jordbær. De er sjove at kigge og kravle på. Legepladsen er ikke ret stor, men ligger på den hyggelige plads omgivet af caféer.

Legepladsen i Vigerslevparken - ved Lykkebovej

Vigerslevparken, ved Lykkebovej/Engdals Allé, 2500 Valby
Bor man i Valby, er den ene af de to legepladser i Vigerslevparken særligt velegnet til de mindste legebørn. Den har for eksempel babygynger og småbørnsgynger, hvor blomster på gyngen svinger med, når de små gynger. Her er også en klatrevæg for mindre børn og en sandkasse formet som et piratskib. Der findes desuden borde og bænke samt toiletter på stedet, så der er både plads til madpakker og bleskift.

Legepladsen på Christianhavns Vold - Panterens Bastion

Christianshavns Voldgade 36, 1424 København K

På voldene på Christianshavn ligger de to legepladser Panteres Bastion og Elefantens Bastion. Panterens Bastion er en meget lille legeplads, men den egner sig til perfekt til de helt små børn. Den består af et stort sandområde, hvori der står en gammel kanon. Rundt om den er nogle simple legeredskaber som en vippe, vippedyr og en balancebom.

Legepladsen i Ørstedparken

Nørre Farimagsgade 2, 1364 København K
Denne store, bemandede legepladsen er velekviperet med de mest almindelige legeredskaber, som de små som regel er mest til. Der er for eksempel en stor sandkasse med sandlegetøj, vipper, en mindre rutsjebane, legehuse, legetårn, gynger og bålsted. I åbningstiderne kan man låne cykler, bolde, tæpper, dukker og kridt.


Fotos:
1. Københavns Kommune, Vigerslevparken
2. Københavns Kommune, Bopa Plads
3. Københavns Kommune, Panterens Bastion