Der er ingen grund til at blive hjemme, hvis man tænker, at ungerne er for små til at blive hevet med på legeplads. København er nemlig fuld af muligheder for de helt små - også når det kommer til legepladser. Børn i byen giver dig fem af de bedste småbørnslegepladser.

Sansehaven i Fælledparken

Fælledparken, tæt på indgangen ved Trianglen
I Fælledparkens Sansehave, kan selv de mindste børn gå på opdagelse i deres eget tempo og gøre brug af alle kroppens sanser. Lyt til klirrende metalplader i vinden, styrk balancen på de mange sten og stolper, der både kan stås, gås, kravles og siddes på - eller duft jer gennem de mange bede i den hyggelige have.

Legepladsen på Nikolaj Plads

Ud for Nikolaj Plads 5-11, 1067 København K
Den lille småbørnslegeplads bag Nikolaj Kirke ligger på en af byens smukkeste pladser, få meter fra Strøget, og er således et oplagt pausested på byturen. Legepladsen på Nikolaj Plads er indrettet som en lille skov med masser af legemuligheder oppe i "trækronerne". Der er for eksempel huler, hvor man kan titte ud til mor eller far, et t-formet træ med babygynge og små stendyr til at kravle og ride på.

Legepladsen i Vigerslevparken - ved Lykkebovej

Vigerslevparken, ved Lykkebovej/Engdals Allé, 2500 Valby
Bor man i Valby, er den ene af de to legepladser i Vigerslevparken særligt velegnet til de mindste legebørn. Den har for eksempel babygynger og småbørnsgynger, hvor blomster på gyngen svinger med, når de små gynger. Her er også en klatrevæg for mindre børn og en sandkasse formet som et piratskib. Der findes desuden borde og bænke samt toiletter på stedet, så der er både plads til madpakker og bleskift.

Motions- og Sansestien

Fussingsvej 17, 2300 København S
På Amager ligger Motions- og Sansestien, som baby, der lige har lært at gå, vil synes er sjov. Her bliver alle sanser stimueret med fine farveoplevelser, musik og broer, der skal udforskes med mor eller far i hånden. Legepladsen blev opdateret i 2017 og er en lille gemt perle på Amager. 

Legepladsen på Christianhavns Vold - Panterens Bastion

Christianshavns Voldgade 36, 1424 København K

På voldene på Christianshavn ligger de to legepladser Panteres Bastion og Elefantens Bastion. Panterens Bastion er en meget lille legeplads, men den egner sig til perfekt til de helt små børn. Den består af et stort sandområde, hvori der står en gammel kanon. Rundt om den er nogle simple legeredskaber som en vippe, vippedyr og en balancebom.

Legepladsen i Ørstedparken

Nørre Farimagsgade 2, 1364 København K
Denne store, bemandede legepladsen er velekviperet med de mest almindelige legeredskaber, som de små som regel er mest til. Der er for eksempel en stor sandkasse med sandlegetøj, vipper, en mindre rutsjebane, legehuse, legetårn, gynger og bålsted. I åbningstiderne kan man låne cykler, bolde, tæpper, dukker og kridt.


Fotos: 1) Stephanie Lau 2) Alberte Cornelius