Er det fars tur til at være på barsel? Stik ham guiden her - vi guider baby og far rundt i byen!

Mød andre fædre

Fars Legestue holder til i flere bydele i København og byder på indendørs legeplads for fædre og deres poder. Her kan far møde andre fædre på barsel, tumle med poden og børnene kan lege med hinanden. Det er gratis. Tjek et Fars Legestue-arrangement nær dig her.

Tumle-tid!

Tit leger far nogle lidt ”vildere” lege end mor med baby, der styrker rytmikken – derfor er det oplagt at starte på et rytmik-hold med den lille guldklump. Prøv f.eks. Spillebillen, som klubmedlem får du rabat på mange rytmikhold.  

Læsestof

Mens baby sover, så kan far passende tjekke et par farblogs. Prøv fx Far uden Filter som ærligt, sjovt og – helt uden filter deler oplevelsen ”at være blevet far og være på barsel” fra sin lejlighed i Sydhavnen. Tjek også Daddyo.dk, hvor de to drengerøve, Laus og Kasper, på humoristisk vis deler ud af nyttige far-tips fra deres barsel. Underholdende læsning – også for mor!

Ud og oplev

Gå en tur med barnevognen og bliv klogere samtidig. Københavns Museum og Dansk Arkitektur Center arrangerer ofte barnevognsbyvandring og babywalks, hvor barnevogne i flok triller gennem byen, mens I får fortalt om kvarterernes historie. Hold øje med Børn i byens kalender. Eller hvad med en tur i Zoo, hvis baby er lidt ældre - at se elefanter og giraffer fra barnevognen kan vække stor begejstring! Husk, du får rabat som klubmedlem.

_mg_9962_regular_tile

Mandetid
Brug også trilleturene med barnevognen som en mulighed for en omgang hyggelig mandetid. Alliér dig med en af gutterne, som er i samme båd som dig. Sammen kan I vade derudaf med poderne og snakke om alt andet end ammeindlæg og modermælkserstatning. Tag evt. Daddyo.dk's tips fra Fars overlevelsesguide til barnevognsturen med jer - her er masse af nyttige tricks, I helt sikkert ikke kan leve uden!

Sovetid - stille oaser
Når baby tager sig endnu en lur i vognen, kan det være rart at trille et fredeligt sted hen med kop kaffe og lidt aflsapning. Er vejret til det, så tjek De 5 grønne oaser - her er far sikret stilhed til juniors skønhedssøvn, mens han selv tager et velfortjent break.

 

En dukkert med baby

Baby elsker at tumle i vand og far og baby kan få en helt særlig tid ved at tage en tur i svømmehallen eller gå til babysvømning sammen. Her plaskerforældre og babyer rundt i det lune, lave bassin. Som en ekstra bonus er baby tit dejligt træt efter en omgang babysvømning. Tjek: De 5 varmtvandsbassiner

Babys første billedbog

Selv om baby måske endnu er den store læsehest - så er biblioteket tit et hit med de små. I børneafdelingen er der tit sat godt legetøj frem, bløde madrasser og hyggelig stemnung -  her dukker tit småbørn op, som den lille kan pludre med. Der er jo også mulighed for at låne babys første billedbøger. Find et bibliotek nær jer her

Husk dig selv

Man sætter sig selv totalt til side, når man er på barsel – så det er vigtigt at gøre noget for sig selv en gang i mellem. Smid bebs i en babyjogger og løb en tur. Eller smut i babybio (tjek fx. Empire Bio) og se en fed film imens den lille bobler. Det kan også være rart at puste ud på en cafe med en kaffe og en lille Netflixserie på iPaden, mens poden sover sødt i vognen - tjek De 5 cafeer med barnevognsudsyn.