Børn i byen giver "Amazonia" 3 ud af 5 stjerner ***
En udtryksfuld abe, underskønne indspilninger fra Amazonas og en meget løs fortælling.

Solen filtreres i lysende striber fra trækronerne højt oppe ned igennem den frodige jungle. En sært udseende larve med farverige strithår møver sig langs en kvist i imponerende close-up. Amazonia er fuld af utroligt fine billeder og skulle stjernerne drysse udelukkende baseret på æstetik, ville den høste alle fem stjerner.

Smuk, men stillestående fortælling

Men fortælling er der ikke meget af. En lille kapucinerabe styrter med et lille fly ned i junglen og skal nu finde fodfæste i de nye omgivelser. På sin vej møder den et utal af dyr: edderkopper, slanger, myreslugere, skildpadder, arapapegøjer osv. osv. De mest underholdende øjeblikke er når kameraet går helt tæt på den udtryksfulde abe, som har en utrolig mimik.

Det er meget sympatisk at vise regnskovens væld af liv frem, men Amazonia sætter sig måske mellem to stole: Vil den være en jungle-dokumentar for børn, savner man at få mere at vide om de mange væsener, men filmens lydside består udelukkende af dyrelyde og stemningsfuld klassisk musik. Hvis den derimod vil være en spændende historie om en abe, mangler der mere plot. 

”Den var ok”

Mine to piger på fem og syv år var mildt underholdt filmen igennem og ytrede efterfølgende, at Amazonia var ”ok”. Men skulle de vælge mellem Amazonia og andre film, tabte Amazonia terræn. Det er absolut en film af høj kvalitet, og det er godt at se en børnefilm bestå af andet end hektisk slapstick – men forvent ikke at blive revet med af historien.  

FAKTA: Filmen har premiere 14. august.