Skønne København, som jo ligger ud til vandet, er fyldt med badesteder - ikke mindst strande, hvor man kan blive nedkølet i sommerhalvåret.
Vi har her samlet de 5 største og bedste strande i København og omegn, hvis I skulle have lyst til en ordentlig strandtur med sand og bølgebrus, som en afveksling til byens havnebade og soppebassiner.

1. Amager Strandpark

Hvor: Amager Strandvej 110, 2300 København S.

Amager Strandpark er Københavns største strand bestående af en kunstig ø, som danner en lagune med lækre lavvandede, lune og bølgefri soppestrande - perfekte til børnene.
Strandparken strækker sig over ikke mindre end 4,6 kilometer hvid sandstrand, så der selv på brandhede sommerdage, hvor alle københavnerne flygter ud til vandet, findes en liggeplads til jer. Der findes desuden en legeplads, gode rulleskøjte- og boldbaner, volleynet, isbarer, caféer, kajakudlejning mm., hvis I har brug for en afveksling til badningen.

2. Svanemøllestranden

Hvor: Strandpromenaden 30, 2100 København Ø.

På Østerbro ved grænsen til Hellerup finder i Svanemøllestranden - en lille, hyggelig sandstrand, med en 130 meter lang mole ud i vandet. Stranden er meget populær i sommermånederne, hvor det vrimler med både store og små, unge og gamle, som sammen nyder det friske havvand.
Selve stranden er anlagt i vinklen mellem den eksisterende strandpromenade og molen, med udsigt til Tuborg Havns nybyggerier på venstre hånd, og til Svanemølleværket på højre hånd. Stranden er bemandet med livreddere om sommeren, men stranden er tilgængelig hele året rundt. Der ligger et lille ishus på stranden hvor børnene kan få sig en is eller en hotdog, og så er der en populær badebro samt gode fiskemuligheder hvis man går til venstre mod Tuborg Havn.

LÆS OGSÅ: De 5 is-oplevelser

3. Hellerup Strand

Hvor: Onsgårdsvej 100, 2900 Hellerup.

Hellerup Strand består af et smalt strandstykke, der strækker sig ca. 100 meter fra Hellerup Havn ved Onsgårdsvej og et stykke op mod Lille Strandvej. Hellerup Strand er indehaver af en badebro som sikrer, at I kan komme ud i rent, klart vand med en fin, hvid sandbund - forbi de første meters tang. Derudover finder I Jørgen Lydolphs Isbar med Københavns største vaffelis, på stedet. I området omkring stranden (kaldet Hellerup Strandpark), finder I desuden den idylliske Rosenhaven, med bænke I kan picnicce på, samt Staudehaven, få meter fra Hellerup Sejlklub og ned ad Strandparksvej, hvor i kan sidde på de lækre græsarealer og nyde solen.  

4. Charlottenlund Strandpark 

Hvor: Strandvejen 144, 2920 Charlottenlund.

Ved Charlottenlund Fort ligger Charlottenlund Strandpark, bestående af en campingplads, en græsplæne til både løb og leg, et fort med en fantastisk udsigt over Øresund som kan udforskes, og en sandstrand med mulighed for at bade og soppe. Her om sommeren er flere iskiosker åbne med mulighed for både vådt og tørt. I kan desuden med fordel tage madpakke med, eller hente mad fra restauranterne i det nærliggende område, og nyde den sammen med de mange børnefamilier der har fået samme gode ide.

LÆS OGSÅ: 7 tips til mere nærvær i sommerferien derhjemme

5. Bellevue Strand

Hvor: Strandvejen 340, 2930 Klampenborg.

Bellevue Strand er en af Danmarks mest berømte strande, årligt besøgt af en halv million mennesker. Bellevue strækker sig over 700 meter, har børnevenligt badevand, tre badebroer, kolde ferksvandsbrusere, kiosker, livreddere, beachvolley og valget mellem sand og græs som håndklædeunderlag. Strandparken ligger smukt, syd for idylliske Tårbæk, tæt på Dyrehaven og lige overfor det Arne Jacobsen-tegnede Bellevue Teater. Så har man lyst til at kombinere strandturen med en gåtur i Dyrehaven, eller måske en tur på Bakken, er der rig mulighed for dette.

6. Bonusstrand (uden vand): Stranden Urban Beach

Hvor: Ny Carlsbergvej 100,1799 København V.

Åbningstider: 

Urban Beach ligger i Carlsberg Byen på pladsen over for Carlsbergs hovedkontor. Stranden er blot ét ud af mange byudviklingsprojekter på den gamle Carlsberg-grund. Urban Beach er et kreativt strandområde bestående af en sandstrand med strandbar og en lækker, alternativ havudsigt, egnet for både store og små. Urban Beach er et oplagt sted at slappe af, slikke sol, lege med ungerne, nyde musikken fra diverse torsdag-søndag fra 11.00- ca. 23.30.