Sommerferie er en god mulighed for at styrke nærværet, det gode samvær og selvværdet hos dit barn. Når man holder sommerferie derhjemme, kan det dog være svært ikke at falde ind i dagligdagens rutiner. Her giver vi jer her 7 simple tips til at styrke nærværet og glemme hverdagens travlhed, i ferien derhjemme.

1. Læg elektronikken på hylden

Forsøg at lægge mobil, iPad, fjernsyn og spillemaskiner på hylden. Det kan være svært for både du og dit barn, men elektronikken er en af de største trusler mod nærværet, da den skaber en distance til den virkelige verden og de mennesker, man er sammen med.

2. Leg sammen 

Brug minimum 30 minutter om dagen på at lege med dit barn. Lad barnet vælge, hvad I skal lege. Selv simple lege styrker nærværet, det behøver altså ikke være noget kompliceret. Brætspil er for det meste en sikker vinder for både børn og voksne.

3. Lav mad sammen

Tag dit barn med i køkkenet. De fleste børn er vilde med at få noget ansvar, og at hjælpe med madlavningen. Og så er det jo ekstra spændende, og anerkendende at spise noget man selv har været med til at lave. Især hvis mor og far roser det.

4. Tag på gratis ture 

Tag ud og benyt jer af byens gratis tilbud. I kan f.eks. tage ud og fange krabber, gå på geocaching, smutte på stranden eller prøve en ny legeplads af.

5. Brug naturen 

Storbyen er fyldt med grønne oaser så som Mindelunden, Søndermarken, Amager Fælled og Kastellet. Derudover findes Dyrehaven i Charlottenlund, og så er der alle strandene hist og her. Gå en lang tur i skoven/ved vandet/ved søen. Naturen er en god ramme for nærvær, da den har en beroligende effekt på vores krop og tanker. 

6. Slå telt op i gården

... eller i bedsteforældrenes have.
At slå telt op er en klassiker, som de fleste børn er vilde med. Teltet får ferien til at virke som en lille campingtur, og børnene kan bruge timer på at lege i det, sågar sove i det, hvis I/de har mod på det.

7. Lav bål 

Endnu et campingagtigt tiltag er at lave bål på nogle af Københavns bålpladser. Bålet giver mulighed for at sidde og fortælle historier - I kan eventuelt skiftes til at digte videre på hinandens historier. Derudover kan i bage snobrød på pinde, I finder i haven eller skumfiduser. Se vores guide til byens grill- og bålpladser her.