Gå på opdagelse i dyrenes forunderlige verden og lær om naturens mangfoldighed. Børn er vilde med dyr, derfor giver Børn i byen jer inspiration til at blive dus med dyrene på 5 af København og omegns bedste dyreattraktioner. 

Den traditionelle

Hvor: Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg.
Hvornår: Alle dage 10.00-20.00.
Pris: Voksen 160 kr., barn (3-11 år) 95 kr.

Zoologisk Have, eller Zoo, er Københavns mest kendte dyreattraktion, beliggende på Frederiksberg. Zoo har 3500 dyr fordelt på mere end 250 forskellige arter, hvorfor man skal væbne sig med god tålmodighed og masser af tid, når man gæster den store, smukke have. 
I Zoo er der uendelige muligheder for at aktivere børnene, hvad end I kan lide farlige tigre, store elefanter, gedeklapning, hesteridning eller ansigtsmaling. Zoo afholder desuden masser af børnearrangementer og fodringer som I kan holde jer opdateret på, på stedet hjemmeside. Et tip er at tage madpakke med, så I kan slå jer ned på en af havens mange bænke, og proviantere undervejs.

NB! I Zoo får I rabat på entré som Børn i byen-medlemmer, læs mere om tilbuddet her.

LÆS OGSÅ: De 5 grønne byhaver

Den med fisk

Hvor: Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup.
Hvornår: Mandag 10.00-21.00, tirsdag-søndag 10.00-18.00.
Pris: Voksen 160 kr., barn (3-11 år) 95 kr.

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium med mere end 20.000 dyr og 7 mio. liter vand, fordelt på stedets 8 afdelinger: Det kolde vand, Langt mod nord, Grotten, Amazonas, Evolution og tilpasning, Oceanet, Koralrevet og Afrikas søer. Disse 8 afdelinger huser bl.a. dyrene: hammerhajer, piratfisk, krokodiller, pingviner, anakondaer osv. 
Ud over indendørsarealerne er Den Blå Planet desuden udstyret med nogle lækre udendørsarealer hvor man kan fodre karper, fiske efter hornfisk, holde picnic eller nyde en flæskestegssandwich fra Meyers Køkken. 
Der er lige som i Zoo masser af arrangementer og fodringer på Den Blå Planet, som er værd at deltage i. Derudover er der mulighed for at røre ved nogle af dyrene i de dertil egnede akvarier. 

Den på Amager

Hvor: Peder Lykkes Vej 71-73, 2300 KBH S.
Hvornår: Mandag-fredag 9.30-17.00, lørdag-søndag 9.30-16.00.
Pris: Gratis.

Den bemandede legeplads ‘Bondegården i Remiseparken’ er en stor og attraktiv legeplads med masser af dyr og legemuligheder for børn i alle aldre, samt et klubhus indrettet i en tidligere bondegård i bindingsværk. På legepladsen kan børnene opleve dyr fra en almindelig, dansk bondegård, herunder; høns, kaniner, koen Maren, heste, grisen Bertha og masser af geder, der gerne vil fodres og klappes. Man kan desuden hjælpe med fodring og strigning af ponyerne.

Ud over et rigt dyreliv, byder Remiseparken på masser af legemuligheder med både sandkasse, gynger, vippedyr, klatreborg, trampolin, og en lille soppesø, der bliver fyldt med vand på sommerens varme dage. Der er desuden minigolfbane og bane til beachvolley.

LÆS OGSÅ: De 5 bemandede legepladser

Den på Nørrebro

Hvor: De gamles by, 2200 KBH N.
Hvornår: Mandag-fredag 9.30-16.00, lørdag-søndag 10.00-13.00.
Pris: Gratis.

I De gamles by på Nørrebro ligger det grønne åndehul ’ByOasen’, som borgere i alle aldre og beboere i De gamles By har stor glæde af.
 ByOasen er en bemandet legeplads, som består af en bybondegård, hvor børn og unge har mulighed for at stifte bekendtskab med geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. ByOasen har desuden højbede, et udekøkken med en lille bålplads, og et orangeri i et 135 m2 opvarmet drivhus. 
ByOasen fungerer som et samlingssted for børn og unge, der kommer og deltager i forskellige aktiviteter og arrangementer som findes i kalenderen på stedets hjemmeside. 

Den fra fortiden

Hvor: Kongevejen 100, 2800 Lyngby.
Hvornår: Tirsdag-søndag 10.00-17.00.
Pris: Børn under 18 år: Gratis. Voksne: 65 kr. 

Tag en dag ud af kalenderen og rejs 200 år tilbage i tiden. På Frilandsmuseet kan man besøge gårde, huse, gadekær, vandmøller, haver og enge som de så ud i meget gamle dage. Og ikke mindst få et virkelighedstro indblik i, hvordan folk levede dengang. På markerne i området græsser heste, geder og får, og sommeren igennem er der masser af aktiviteter, som viser hvordan tingene blev gjort i gammel tid – ikke mindst hvordan folk gik klædt. Medbring picnickurven og nyd madpakken i græsset imens I nyder udsigten til dyrene.