Drømmer familien om at få jord under neglene? Bliv en del af byens grønne haver og dyrk dine egne grøntsager og blomster. Børn i byen har samlet fem grønne byhaver, I bør kigge nærmere på!

ØsterGRO
På Østerbro er taget på Æbeløgade 4 fyldt med jord, grøntsager, bier, høns, og regnorme. ØsterGRO holder workshops, middage og økologiske grøntmarkeder – der er mulighed for at blive skrevet op til fællesskabet og selv dyrke jorden. Når høstsæsonen begynder, afhenter medlemmerne ugentligt deres anpart af grøntsager, æg og honning. Det er også muligt at blive frivillig på projektet.
Hvor: Æbeløgade 4, Østerbro
Info: Se mere her

Tip! Tjek også GroSpiseri - en smuk restaurant, der ligger på taget på Æbeløgade, hvis mor og far skal ud og spise en aften. Book bord i god tid!

Byhave69
Grunden på jagtvej 69 har ligget tom i mange år, og affaldet har hobet sig op - men nu har frivillige startet Byhave69. Formålet er at skabe et grønt frirum for Nørrebros beboere, hvor man kan være sammen med sine venner, børn og familie, skabe gode oplevelser og ligge på det græs, som man selv har sået! Om sommeren inviteres der jævnligt til aktiviteter, hvor folk kan plante træer, hjælpe med at luge og hygge sig. Følg med på deres Facebook-side.
Hvor: Jagtvej 69, Nørrebro
Info: Se mere her

DYRK Nørrebro
På taget af Blågårdsskole findes DYRK Nørrebro - et urban farming initiativ, der udbreder køkkenhavedyrkningen på Nørrebro. Her er masser af bede med lækre grøntsager, bistader og en lille frøbank. Haven laver workshops og samarbejder – bl.a. med Meyers Madhus, der lærer børn at dyrke jorden. I den grønne have vises det, hvordan grøntsagernes vej fra jord til bord kan gøres betydeligt kortere end supermarkedernes tilbud. Alle er velkomne til at blive en del af haven.
Hvor? Blågårdsskoles tag, Skyttegade 1, Nørrebro
Info: Find mere info lige her

ByOasen
ByOasen har siden 2008 været i gang med at udvikle De Gamles By til en grøn oase. Her finder I bl.a. geder, høns, kaniner og marsvin. Derudover har ByOasen et orangeri (et 135 m2 opvarmet drivhus), 15 små institutions-kolonihaver, 35 m2 højbede, udekøkken med bål-plads og en ny natur-oplevelses sti rundt i De Gamles By. Der afholdes flere gratis arrangementer om året, og aktiviteter i hverdagene såsom bål, madlavning, have mm. Man er altid velkommen.
Hvor? Møllegade 25C, Nørrebro
Info: Se mere her

LÆS OGSÅ: De 5 naturlegepladser

Byhaven 2200
Byhaven 2200 ligger i Hørsholmparken, på hjørnet af Hørsholmsgade og Stefansgade på Nørrebro i København. Her dyrkes afgrøder, som genrelt trives i det danske klima - størstedelen er spiselige. Man kan blive aktiv i byhaven blot ved at dukke op på arbejdsdagene, onsdage og lørdage fra april-oktober. Det koster ingenting, andet end smil og godt humør!
Hvor? Hørsholmsgade 26, Nørrebro
Info: Se mere her

 


Tip!

Dyrk byens gårdhaver

I mange gårdhaver er der i dag muligheder for, at du kan plante og dyrke fx grøntsager med dine børn. Det kan være rigtigt sjovt at sætte sine egne kartofler, dyrke tomater eller plante jordbær og radiser. Det er en hyggelig måde at lære sine naboer at kende på, og havearbejde er både afstressende og en god måde at lave noget praktisk sammen med børnene. 

Gør byen grønnere

Frøbomber er en mere aktivistisk måde at gøre byen grønnere. En frøbombe er en kugle af en blanding af leret jord med masser af næring og de ønskede frø. Man blander frøene i den våde, lerede jord og lader kuglerne tørre. Nu er de klar til brug og kan kastes der, hvor I ønsker at de skal begynde at spire. Det kan være sjovt at få blomster til at vokse på kedelige steder i byen og være med til at gøre byen smukkere og grønnere.

Fotos: ØsterGro, Caroline Meldgaard, Line Stald