København er flere gange kåret til verdens bedste cykelby, især populær om sommeren hvor den er aller smukkest. Vi giver jer nu muligheden for at udnytte dette – her er 5 skønne og børnevenlige ruter som kan opleves fra den tohjulede.


NB!
Alle ruter er med start/slut på Københavns Hovedbanegård, og distancen er udtryk for afstanden herfra og til destinationen.

1. Cykelturen med trafikregler 

Distance: ca. 4 km.
Fælledparkens trafiklegeplads er og bliver en af Københavns mest attraktive legepladser, med både mulighed for at låne eller selv have cykel med - såfremt man besøger pladsen uden for åbningstiden. Hvad end du har ungerne med i en ladcykel eller de er på egen cykel, så er denne destination helt klar et besøg værd. Her lærer ungerne om trafikreglerne og kan drøne rundt på legepladsen imens du/I nyder naturen fra en bænk på sidelinjen. Start ruten i indre by, cykel langs søerne mod Østerbro (på siden ud mod broerne). Når I rammer Irmingers Gade på venstre hånd, drejer I ned af denne, krydser Blegdamsvej, og voilá I er i Fælledparken! Så er det bare med at navigere hen til trafiklegepladsen og så ellers have en dejlig dag her. Har I badetøjet med kan I med fordel også slå et smut forbi vandlegepladsen. 

LÆS OGSÅ: De 5 badesteder

2. Cykelturen på broen

Distance: ca. 3,4 km.

Cykelslangen ved Fisketorvet, er Københavns nye og længeventede cykelbro, som fulender tusinder af cyklisters daglige rute fra Amager til Vesterbro og omvendt.
Cykelslangen strækker sig fra Fisketorvet hen til Bryggebroen, og oppe fra broen er der god udsigt ud over Københavns havn og den moderne arkitektur der præger området. Broen er et must-try for byens glade cyklister, og tager du og ungerne ruten fra Hovedbanegården til Fisketorvet, over Cykelslangen og Bryggebroen - med alle hængelåsene som symboliserer Københavns kærlighed, og så videre langs vandet til I rammer Islands Brygge, kan det varmt(eller nærmere koldt) anbefales, at I tager en lille dukkert i havebadet. I kan desuden tage madpakke og tæppe med og slå jer ned i solen på græsarealet ved Bryggen.

3. Cykelturen ved vandet

Distance: ca. 9 km.

Ønsker I en tur med vind i håret langs stranden, så tag på Strandvejsturen som strækker sig fra indre by, ad Østerbrogade til denne bliver til Strandvejen, og igennem Hellerup til Charlottenlund Fort. Ruten har cykelsti hele vejen og giver jer en tur igennem hjertet af både Østerbro og Hellerup, som er præget af eksklusive butikker, dyre biler, hyggelige caféer og flotte bygninger.
 Når I rammer Charlottenlund Fort kan børnene tumle rundt på fortet, bade på stranden og I kan finde picnickurven frem og spise lidt frokost/aftensmad på tæppet sammen med de mange andre børnefamilier som præger området.

Tip: Fra indre by og til Østerbrogade kan vi anbefale jer at tage den grønne rute langs Langelinje forbi Kastellet, her er masser af skøn natur.

LÆS OGSÅ: Opskrift: Solbærsaft

4. Cykelturen ved Fælleden

Distance: ca. 7,5 km.
Tag metroen (fra Nørreport) til Vestamager station. Herfra og tilbage mod København K findes der mange smukke ruter. Den vi anbefaler er en grøn rute, som kører langs med metroen og Amagerfælled, hvorfor man uden problemer kan gøre holdt på turen, smutte i fælleden og lege i naturen. På ruten passeres desuden Bella Sky, DR Byen og Islands Brygge som er spændende seværdigheder at holde ind ved. I vil før eller siden ramme Amagerboulevard hvis i tilnærmelsesvis fortsætter lige ud hele vejen, her drejer I så til venstre, cykler over Langebro og så er I tilbage i KBH K. Inden snuden vendes tilbage mod centrum, bør i dog nyde Vestamager ved at gøre holdt på Naturcenter Vestamager, tæt på Vestamager Station, som tilbyder masser af sommeraktiviteter vedrørende bl.a. dyr og planter, som ungerne vil elske. 

5. Cykelturen ud af byen

Distance: ca. 13,3 km. + hvad der cykles inde i Dyrehaven.

Er I til en cykeltur med masser af natur, uden bilstøj og –os og med mulighed for at se råvildt, så tag S-toget, linje C, fra Hovedbanegården til Klampenborg Station og smut en tur i Dyrehaven. Turen ud fra byen er det hele værd, her kan I nemlig cykle rundt som I vil ad diverse skovstier, op og se Eremitageslottet, og måske en tur på Bakken, som I finder ved at holde til venstre når I er trådt ind i Dyrehaven. 
På Bakken kan I, hvis I vil, køre på lavbudgettet, se en gratis forestilling med Pjerrot og spise en enkelt is, før I vender snuden hjemad. 

OBS! Det er gratis at have cykel med toget. Er I ekstra friske kan I dog droppe toget og cykle ad Strandvejen hele vejen, der er kun 4,3 km. længere end til Charlottenlund Fort.

- Er I ikke den heldige ejer af en ladcykel, så kan I nemt og bekvemt leje én hos Baisikeli ved Kødbyen. Læs mere her

- Vil I selv finde jeres cykelrute, så kan det gøres her