København er flere gange kåret til verdens bedste cykelby, og er især populær i sommerhalvåret, hvor den er allersmukkest. Vi giver jer her 7 skønne og børnevenlige ruter, som kan opleves fra den tohjulede.

Cykelturen med fire naturruter

Distance: Afhænger af hvilken af de fire ruter, I tager
Start: Naturcenter Vestamager
Kløverstierne starter fra centrum af Naturcenter Vestamager. Herfra forløber fire ruter á fire forskellige længder. Det sorte kløverstispor er en 12 km rundtur gennem den smukke Pinseskov og en tur op over diget. Ude på den sydligste spids af diget ligger en badebro, hvor man kan man få sig en skøn dukkert i friske Øresund. Hvis 12 km bliver for langt for de små, kan I i stedet vælge den grønne tur på 2½ km, blå tur på 5 km eller den røde tur på 7½ km. Læs mere om Kløverstierne her.

Cykelturen på broen

Distance: Ca. 3,4 km.

Start og slut: Fra Københavns Hovedbanegård til Islands Brygge
Cykelslangen ved Fisketorvet udgør tusinder af cyklisters daglige rute fra Amager til Vesterbro og omvendt. Cykelslangen strækker sig fra Fisketorvet til Bryggebroen, og oppe fra broen er der god udsigt udover Københavns havn og den moderne arkitektur, der præger området. Broen er et must-try for byens glade cyklister - så tag ruten fra Hovedbanegården til Fisketorvet, over Cykelslangen og Bryggebroen til I rammer Islands Brygge. Her kan I med fordel nyde en hjemmesmurt madpakke på et af græsarealerne, eller besøge den indhegnede legeplads ved vandet.

Cykelturen ved vandet

Distance: Ca. 9 km.

Start og slut: Fra Københavns Hovedbanegård til Charlottenlund Fort
Ønsker I en tur med vind i håret langs stranden, så tag Strandvejsturen som strækker sig fra Indre By, ad Østerbrogade til denne bliver til Strandvejen, og igennem Hellerup til Charlottenlund Fort. Ruten har cykelsti hele vejen og giver jer en tur igennem hjertet af både Østerbro og Hellerup, som er præget af eksklusive butikker, dyre biler, hyggelige caféer og flotte bygninger.
 Når I rammer Charlottenlund Fort kan børnene tumle rundt på fortet, bade på stranden og I kan finde picnickurven frem og spise lidt frokost/aftensmad på tæppet.


Tip: Fra Indre By og til Østerbrogade kan vi anbefale jer at tage den grønne rute langs Langelinje forbi Kastellet, her er masser af skøn natur.

Trafiklegepladsen cyklerCykelturen med trafikregler 

Distance: Ca. 4 km.
Start og slut: Fra Københavns Hovedbanegård til Fælledparken
Fælledparkens trafiklegeplads er og bliver en af Københavns mest attraktive legepladser. Hvad end du har ungerne med i en ladcykel eller de er på egen cykel, så er denne destination helt klart et besøg værd. Her lærer ungerne om trafikreglerne og kan drøne rundt på legepladsen imens du/I nyder naturen fra en bænk på sidelinjen. Start ruten i Indre By, cykel langs søerne mod Østerbro (på siden ud mod broerne). Når I rammer Irmingers Gade på venstre hånd, drejer I ned af denne, krydser Blegdamsvej, og voilá I er i Fælledparken! Så er det bare med at navigere hen til trafiklegepladsen og så ellers have en dejlig dag her.

Cykelturen ved Fælleden

Distance: Ca. 7,5 km.
Start og slut: Vestamager Station til Københavns Hovedbanegård

Tag metroen til Vestamager Station - herfra og tilbage mod København K findes der mange smukke ruter. Den vi anbefaler er en grøn rute, som kører langs med metroen og Amagerfælled, hvorfor man uden problemer kan gøre holdt på turen, smutte i Fælleden og lege i naturen. På ruten passeres desuden Bella Sky, DR Byen og Islands Brygge som er spændende seværdigheder at holde ind ved. I vil før eller siden ramme Amagerboulevard hvis i tilnærmelsesvis fortsætter lige ud hele vejen, her drejer I så til venstre, cykler over Langebro og så er I tilbage i KBH K. Inden snuden vendes tilbage mod centrum, bør i dog nyde Vestamager ved at gøre holdt på Naturcenter Vestamager, tæt på Vestamager Station, som tilbyder masser af sommeraktiviteter vedrørende bl.a. dyr og planter, som ungerne vil elske. 

Cykelturen ud af byen

Distance: Ca. 13,3 km. + hvad der cykles inde i Dyrehaven
Start og slut: Fra Københavns Hovedbanegård til Bakken
Er I til en cykeltur med masser af natur, uden bilstøj og –os og med mulighed for at se råvildt, så tag S-toget, linje C, fra Hovedbanegården til Klampenborg Station og smut en tur i Dyrehaven. Turen ud fra byen er det hele værd, her kan I nemlig cykle rundt som I vil ad diverse skovstier, op og se Eremitageslottet, og måske en tur på Bakken, som I finder ved at holde til venstre når I er trådt ind i Dyrehaven. 
På Bakken kan I, hvis I vil, køre på lavbudgettet, se en gratis forestilling med Pjerrot og spise en enkelt is, før I vender snuden hjemad. 

OBS! Det er gratis at have cykel med toget. Er I ekstra friske kan I dog droppe toget og cykle ad Strandvejen hele vejen, der er kun 4,3 km. længere end til Charlottenlund Fort.

Cykelturen ved den nye kunstrute

Distance: 3,5 km.
Start og slut: Indre Nordhavn til Nordhavnstippen
Prøv den helt nye kunstrute, der netop er åbnet i Nordhavn. Her kan I cykle fra det urbane i Indre Nordhavn til den yderste grønne Nordhavnstip. Undervejs på ruten er der ni nedslagspunkter, hvor billedkunstneren Arendse Krabbe stiller skarpt på naturens vilde detaljerigdom. Mød store kompositioner af granitsten, skulpturelle installationer med forstørrelsesglas og store billboards med fotografier. Kunstruten er som minimum tilgængelig i det næste år (til august 2023).

 

Tip! Er I ikke den heldige ejer af en ladcykel, så kan I nemt og bekvemt leje én hos Baisikeli ved Kødbyen. Læs mere her