Solbær smager skønt, og så er de supersunde. Smut ud og pluk solbær med ungerne og lav jeres egen søde saft - bloggeren Cathrinebrandt.dk leverer her er skøn opskrift. Fyld fryseren med solbær eller solbærsaft, så du har sunde c-vitaminer hele vinteren.

Ca. 1-1,5 liter koncentreret solbærsaft
Det skal du bruge:

1 kg solbær

600g vand

300g rørsukker

Atamon til konservering, hvis du ønsker det.

Sådan laver du din egen solbærsaft:

Skyl solbærrene og kog dem sammen med vandet ved svag varme under låg. Lad det koge i ca. 15-20min, så solbærrene brister. Sigt saften igennem en finmasket si eller et klæde. Når alt saften er sigtet fra kommes saften til det tilbage i gryden og koges sammen med sukkeret i ca. 5 minutter. Skum saften hvis nødvendigt. Skyl dine flasker eller glas med kogende vand. Kom atamon i saften, hvis du vil, og hæld saften på de skoldede glas. Køl dem af i køleskabet. Fortynd saften med vand efter smag, inden du nyder den!

Tip!

Frugtkødet fra solbærrene kan sagtens bruges! Lav f.eks. en skøn marmelade af det. 

Find endnu flere lækre opskrifter på Cathrinebrandt.dk.