Der er intet hokus pokus over Babytegn, og du har da sikkert også allerede brugt det. Babytegn er nemlig at kommunikere ved hjælp af tegn og fagter, og det er nærmest helt umuligt ikke at gøre det med små børn. Bliv klogere på den nemme kommunikationsform her.

Det fantastiske ved Babytegn er, at dit lille barn, der endnu ikke kan tale med ord, ved hjælp af tegn kan kommunikere til dig. Pludselig oplever du, at dit lille barn siger ”sulten” eller ”tørstig” ved hjælp af tegn, og du mærker glæden boble i alle celler over, at du kan forstå dit barn, og at I ”taler sammen”.  Du oplever måske, at dit barn sidder i barnevognen og gør tegn for det tog eller den bil, I passerer, og pludselig kommunikerer I.

Den følelse af samhørighed, glæde og nærvær fortjener alle forældre at opleve. 

Babytegn er ikke et fast bestemt sæt af tegn. Du kan lade dig inspirere dels af mine materialer (plakat & håndbog), andre bøger, apps, eller du kan opfinde nogle selv. Det handler ikke om rigtige tegn, men om de tegn, der virker. Og de tegn, der virker for jer, er de rigtige. 

God fornøjelse!

Kom godt i gang med Babytegn

1. Begynd med babytegn når dit barn er 9-12 måneder gammelt.

2. Vælg 1-3 starttegn at gå i gang med – helst noget, I gør ofte; bade, spise, drikke, sove.

3. Brug altid tegnet sammen med ord.

4. Vær vedholdende, også selvom du ikke umiddelbart ser dit barn bruge det.

5. Kig godt efter dit barns hænder -  i begyndelsen laver de ikke tegnene ”korrekt”.

 

Vil du have flere tips og input fra Rikke Winckler om livet med de 0-6 årige, så skriv dig op til nyhedsbrev på www.forældresparring.dk, og få samtidig Rikkes eGuide med de mest stillede spørgsmål om børneopdragelse og de svar, der hjælper dig videre.