Download app’en ’Geocaching’ på mobilen og tag ungerne med på skattejagt i København.

Geocaching er en hobby, som indeholder både frisk luft og motion, og som giver jer mulighed for at besøge de steder i byen, I ikke ellers ville have besøgt.
Overalt i Danmark er der placeret tusindvis af skatte, også kaldet caches. Bare i København findes der omkring 2000 styks - typisk lagt af lokale geocachere, hvilket giver en oplagt mulighed for at se steder, som kun de lokale kender til.

Skattene
Der findes forskellige slags skatte i geocaching, hvoraf den traditionelle cache ligger på det opgivne koordinatsæt og er nem at gå til. Multicachen derimod har et opgivet koordinatsæt som er startpunktet for en tur rundt i området, og mysterycachen indeholder et mysterium der skal løses for at finde frem til koordinatsættet.
Der findes desuden forskellige størrelser på cacherne som går lige fra micro som er på størrelse med en beholder til filmruller, til large som er en beholder på over 20 liter.

Ruterne
Der findes forskellige ruter i København, som giver Jer mulighed for at nå en masse caches på kort tid, og dermed en højere score. En af disse ruter findes i Nyhavn, en anden går mellem de gader som er med i det klassiske Matadorspil. Derudover findes der også enkelte flotte steder som I kan besøge, og ved samme lejlighed logge en enkelt cache. Botanisk Have er et eksempel. Cachen her er en multicache, som derfor indleder en fin lille tur rundt i haven. Her i sommerhalvåret vil der desuden være rig mulighed for at gå på opdagelse i de mange smukke planter og blomster som præger haven inde som ude, og for at picnicce. Der ligger også en cache ved Langelinie for enden af molen. Denne er lidt længere og lidt tyndere end et filmhylster, og er altså en micro. Langelinje er, lige som Botanisk Have, i sig selv et besøg værd, her kan man bl.a. nyde en is med havudsigt, shoppe i outletbutikkerne, eller tage et smut forbi Den Lille Havfrue.

HUSK!
Der vil ved alle cacher som minimum ligge en lille logbog hvor man kan notere sit navn og dato, husk derfor en blyant! Husk og at tage en lille ting med som kan puttes i skattekisten, som erstatning for den lille ting I til gengæld må tage, i de beholdere hvor der er plads til dette. 

Download Geocaching app'en her!

Er du blevet bidt af geocathing, og vil vide mere så find information og tag evt. et lynkursus her.