Det handler om tillid, når man lejer sin egen bolig ud. Men det er super smart at tjene en skilling til egen ferie. Det kan man gøre på Airbnb. Og så er der lidt praktiske overvejelser at gøre. Hvad skal pakkes ned? Hvad skal købes? Og hvor skal man selv bo?

Velkomst
Læg nøgler og et lille velkomstbrev frem. Stil lidt cola og øl i køleskabet, så der er lidt til gæsterne, når de ankommer. Det er med til at give gæsterne en god oplevelse og skaber tillid. Læg også en husorden og tips til, hvor man gør af skraldespanden, og hvor den gode bager ligger. 


Oprydning

Som udgangspunkt behøver man ikke pakke noget væk, men der skal ryddes op. Helt op. Tøj kan man lade blive i skabene, men bunker og rod skal væk.  For god ordens skyld bør man nok fjerne computere og andet grej, som kan friste. Men Airbnb-systemet bygger på tillid, så man må forvente, at folk behandler ens hjem, som de selv ønsker, deres eget bliver behandlet.

LÆS OGSÅ: Tips & tricks: Rejs med baby

Nye ting
Man behøver ikke anskaffe sig nye ting. Med mindre der faktisk mangler en stol eller en hovedpude. Hvis I ikke vil dele sengetøj og håndklæder med gæsterne, kan I evt. anskaffe jer særligt udstyr til dem. Ellers er det fint med nyvasket sengelinned og håndklæder. Sørg for at der er sæbe, opvaskemiddel, skraldeposer, salt og sukker.

Fordele og ulemper
Den største fordel ved at leje sin egen bolig ud, er at man tjener penge på det. Meget lette penge. Der er lidt udrensning i at rydde op, det kan være en lettelse af gå alting igennem. Det kan være lidt besværligt at rydde op i en hel bolig, samtidig med at der skal pakkes kufferter til familiens ferie. Få børnene passet imens.

 Når man lejer andres bolig, er det mere personligt end et hotelværelse. Måske er der endda børneværelser til ungerne. Og så er der flere rum at bevæge sig rundt i, hvilket i sig selv er en frihed.Hvordan vælger man ferieboligen?
Er det til en storbyferie, så skal boligen ligge centralt, så man ikke behøver at bære ungerne på skuldrene. Det er også cool at kunne gå lige ned i den lokale café eller deli. 
Og så skal der være en god kommunikation med udlejer, det skaber tillid.  Sørg for at vælge en bolig, der ser ryddelig og ren ud.  
Airbnb har et rating-system, hvor gæster giver points til den lejede bolig. Det er en meget god vejviser til kvalitet.

Tjek: www.airbnb.com

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.