Med børn i prinse- og prinsessealderen er det en sand fornøjelse at gå på jagt efter eventyrlige oplevelser i hovedstaden.


Den flyvende kuffert

Selv om alderen (og højden) til stor fornøjelse muliggør hvinende ture i Rutschebanen i Tivoli, så forbliver yndlingsforlystelsen Den flyvende kuffert. Der er magi i luften, når man sidder i sin kuffert og lytter til små bidder af de eventyr, vi efterhånden kender så godt. For hver tur spotter vi nye detaljer fra de i alt 32 eventyr, der er præsenteret i forlystelsen. Inden eventyret slutter, hilser vi på H.C. Andersen, der sidder der bag pulten med blæk og pen, og takker ham for historierne.  

Rundvisning på Frederiksberg Slot

Den sidste lørdag i måneden er der rundvisning på Frederiksberg Slot. Rundvisningen varer halvanden time og bliver varetaget af studerende fra Hærens Officersskole, der har sin daglige gang på slottet. Der bliver fortalt spændende historier om konger og prinsesser fra gamle dage, og samtidig får man et sjældent indblik i, hvordan gamle traditioner bliver holdt i hævd i dag. Man bliver ført op og ned af trapper, finder marmorbad bag hemmelige døre, står pludselig i en kirke, så oppe på taget, hvor der er en forrygende udsigt over byen. Det er et spændende besøg for både børn og voksne. Det koster 75 kr. for voksne og er gratis for børn.

Rosenborg Slot i Kongens Have

Besøg det 400 år gamle renæssanceslot Rosenborg i Kongens Have, der blev bygget af Christian 4. Her kan I rejse tilbage i tiden og fornemme det kongelige liv til hverdag og fest gennem Christian 4.s og hans efterkommeres ejendele. Stuerne og salene vidner om pomp og pragt, men også om særheder og hemmeligheder. Oplev også Kronjuvelerne, voldgraven og den smukke have. Adgang til slottet koster 115 kr. for voksne og er gratis for børn.

Vagtskifte på Amalienborg

Hver dag kl. 12 kan man opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte på Amalienborg. De rød-blå tinsoldater, der marcherer i takt med store pelshuer og geværer, er et andægtigt syn, der gør børn mundlamme, når man møder dem på tæt hold for første gang.

disneyDisneybutikken

Disneybutikken på Strøget i indre by er en af favoritterne, når den indre prinsesse skal leves helt ud. Det er som at træde ind i et eventyr, og de mange Disney-prinsesse produkter bliver ved med at imponere. Med de kendte kostumer og en minibiograf bagerst i lokalet, forbliver det sted en tidsrøver!

Fotos: 1) Den Flyvende Kuffert af Lasse Salling 2) Rosenborg af Romeika Cortez 3) Disneybutikken af Caroline Hemmingsen