Med børn i prinse- og prinsessealderen er det en sand fornøjelse at gå på jagt efter eventyrlige oplevelser i hovedstaden.

Vagtskifte på Amalienborg

Hver dag kl. 12 kan man opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte på Amalienborg. Vi følger regimentet af friske kræfter langs Bredgade, og de blå tinsoldater, der marcherer i takt med store pelshuer og geværer, er et andægtigt syn, der gør små piger mundlamme, når man møder dem på tæt hold for første gang. Efterfølgende stjæler røde vagttårne med hjerteudskæringer og guldkroner samt fliser med blomster på opmærksomheden. Vagtskiftet varer længere end en ny udklækket SFO-pige har tålmodighed til, men oplevelsen fylder på vores vej til Amaliehaven, hvor spørgsmål om den danske dronning, de gamle konger, rytterstatuer og virkelighedens prinser og prinsesser står i kø. 

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige spisesteder

Rundvisning på Frederiksberg Slot

Den sidste lørdag i måneden er der rundvisning på Frederiksberg Slot. Rundvisningen varer halvanden time og bliver varetaget af studerende fra Hærens Officersskole, der har sin daglige gang på slottet. Der bliver fortalt spændende historier om konger og prinsesser fra gamle dage, og samtidig får man et sjældent indblik i, hvordan gamle traditioner bliver holdt i hævd i dag. Vi bliver ført op og ned af trapper, finder marmorbad bag hemmelige døre, står pludselig i en kirke, så oppe på taget, hvor der er en forrygende udsigt over byen. Det er et spændende besøg for både børn og voksne. Entre for voksne er 50 kr. Børn er gratis.

Den flyvende kuffert

Selv om alderen (og højden) til stor fornøjelse muliggør hvinende ture i Rutschebanen i Tivoli, så forbliver yndlingsforlystelsen Den flyvende kuffert. Der er magi i luften, når man sidder i sin kuffert og lytter til små bidder af de eventyr, vi efterhånden kender så godt. For hver tur spotter vi nye detaljer fra de i alt 32 eventyr, der er præsenteret i forlystelsen. Inden eventyret slutter, hilser vi på H.C. Andersen, der sidder der bag pulten med blæk og pen, og takker ham for historierne.  

LÆS OGSÅ: De 5 skatersteder  

Rosenborg Slot i Kongens Have

H.C. Andersen troner også i Kongens Have, hvor der inviteres til udfordrende leg på legepladsen med ”Eventyret om dragen, guldægget og de fire kongeriger”. Rosenborg Slot gemmer sig i første omgang bag havens ny udsprungne træer, men ved synet af vandgraven, de tilpas mange spir og guldflag i toppen forvandles min lille følgesvend til en prinsesse, der bor på slottet. Således bliver jeg af selvudnævnt turguide præsenteret for rum som ”guldværelset”, ”det flotte lysekronerum”, ”det fattige toilet”, ”prinsesseværelset” osv., inden vi afslutter med en skattejagt i en søgen efter smykkerne i skatkammeret. Det bliver et hyggeligt og muntert besøg på trods af manglende børneformidling. Entre voksne 90 kr. Børn gratis. 

Disneybutikken

Disneybutikken på Strøget i indre by er en af favoritterne, når den indre prinsesse skal leves helt ud. Man træder ind i et eventyr, og det magiske tryllespejl ved indgangen kan blive ved med at imponere. Med de kendte kostumer og en art minibiograf bagerst i lokalet forbliver det sted en tidsrøver. 

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det regner