Samspillet mellem dyr og mennesker har alle dage været stærkt, og det er bestemt ikke blevet mindre med tiden. Mange børn har et brændende ønske, om at få et kæledyr – så hvis I skal have udvidet familien med en firbenet, langhåret en af slagsen eller et andet væsen fra dyreriget, kan det være en god idé at overveje følgende, inden I kaster jer ud i anskaffelsen af jeres næste familiemedlem.

De første overvejelser

Hvilket dyr påtænker I jer at få? Er det et dyr, der kræver meget tid, som f.eks. en hund – så er det vigtigt, I får afstemt hvem, der står tidligt op og går tur med hunden hver dag samt, hvem der tager de efterfølgende ture i løbet af dagen. En hund kræver meget, men kan til gengæld give én ubetinget kærlighed og være med til at modne et barn med det ansvar der følger med ved at have en hund. Har I plads nok til en hund? Bor i inde i byen, tæt ved en trafikeret vej, så er det nok ikke det bedste valg at få en kat – med mindre I vælger at få en inde kat.  En kat passer langt hen af vejen sig selv og er mindre tidskrævende end en hund.

Ekstra omkostninger

Det er ikke gratis at have dyr. Foder er dyrt, men hvis ens kæledyr bliver syg og skal til dyrlægen, så bliver det frygtelig dyrt! Jeg taler af erfaring – vores kat blev for mange år siden kørt ned og var igennem en større operation med efterfølgende behandlinger – regningerne løb op i over 8.000 kr.! Forsikringer kan være gode at tegne ved eksempelvis hund, hest og kat. Påtænker I køb af hest, skal I regne regelmæssige dyrlægebesøg, smed, opstaldning, foder og diverse andre ting med i de månedlige ekstra omkostninger. Ved ferier skal evt. katte- eller hundepensionater betales, hvis altså ikke man har søde naboer, der træder til. 

Allergi og dyr

Hører man til den allergifølsomme gruppe, kan det være en god idé helt at holde sig væk fra dyr, som hund, kat, hest og diverse gnavere, da de ofte giver allergi. Det er heller ingen garanti, at hårløse katte og hunde vil give færre allergi- symptomer. Dyr som fisk, fugle, padder og krybdyr giver dog sjældent allergi. Sidstnævnte, kan være gode at starte med, da de ikke kræver lige så meget pasning, som et lidt større dyr. Padder, enkelte fugle og nogle gange også kaniner, kan ofte leve temmelig længe. Det er måske også en faktor, der skal overvejes – for måske er det ikke så sjovt at have en kanin, når man efterhånden er kommet på Gymnasiet (igen taler jeg af erfaring…!) 

Spring ud i det

Har I mod på at anskaffe jer et dyr, vil jeg dog til hver en tid anbefale det. Dyr giver så meget glæde, kærlighed, nærvær og tryghed 