Anna David - sanger og skuespiller fortæller her om, hvordan hun bruger byen med datteren Alba, som fylder 3 år til sommer.

Hvad har du sidst lavet med Alba i byen?

- Alba har jo været med mig fra hun kom til verden, også meget i forbindelse med min musik. Hun elsker at være med – og hun synes allerede det er vildt hyggeligt at gå på café og hygge. Hendes mormor har jo også lært hende at drikke børnekaffe, da hun holdt op med at bruge sutteflaske (1 år gammel). Nej nej nej tænker nogle måske nu, ikke kaffe til små børn, men Albas børnekaffe er varm skummet mælk. Det Alba snakker mest om i vuggestuen er, at hun for nylig var inde at se mig i GREASE i Tivoli sammen med min mor og far. Hun sad på første række og fulgte intenst med og sang med på "Hjælpeløst forelsket i Dig". - Med pink hørerbøffer på.

En cafe/restaurant, der er et hitter hos jer?

- Bio Mio på halmtorvet er rigtig god til børn. Da der er et legehjørne og man kan få spaghetti med kødboller til børn, som er meget populært i vores lille familie. Det er også økologisk mad. Det er et stort plus. Det er ikke helt billigt, så det er når vi rigtig skal hygge, at vi tager derhen.

Hvad laver I, når I skal slappe helt af i familien?

- Vi er alle tre vilde med at være ude i naturen. Så afhængig af årstiden tager vi ud og udforsker og nyder naturen. I Klampenborg kan børnene også hilse på hestene. Det er et hit hos Alba. Jeg selv holder mig på afstand, da jeg har en eller anden frygt for store heste. Hvis vi er meget trætte er min kæreste og jeg vild med gode serier og Alba spiller spil på computeren eller ser videoer på YouTube. Hun er ligesom jeg var som barn - dybt fascineret af trommer og finder videoer, hvor der spilles trommer. Hun er også glad for Sigurds Bjørnetime og andre Ramasjang-programmer. Det er også meget afslappende at læse børnebøger. I lang tid var Børnebiblen, som hun fik da hun blev døbt, et kæmpehit. Nu er det en bog med Sigurds Bjørnetime. Alba kan også sidde i flere timer og lave perler, når der skal slappes af. Så ja, det varierer meget, hvad vi laver, når vi slapper af.

Har du et ”hemmeligt” børnekultur-tip til byen?

- Det er ikke hemmeligt. Tværtimod lyser det op i bybilledet. Jeg vil anbefale Kulturhuset/biblioteket på Rentemestervej i Nordvest. Det er et fedt sted for børn og folk i alle aldre. Alba elsker det. Hun læser og leger med andre børn, når hun er der.

En legeplads, som I er særligt glade for?

- Der er mange små hyggelige legepladser til små børn i København, synes jeg. Der ligger bl.a. en gemt inde i Grøndals Parken, som er fin til de mindste.

Fortæl om en rejse, der fungerede godt med hele familien?

- Vi elsker at rejse til de varme lande. Vi hygger os enormt. Den allerbedste ferie har dog været vores sidste rejse til Thailand. Vi boede alene på en lille ø med udendørs badeforhold. Alba taler stadig om, at der var en frø i toilettet og om alle de dyr, hun så på ferien. Vi var så langt væk fra alt, at planer og nye musik-ideer for en stund veg pladsen for blot at være i den smukke natur sammen med de 2, der betyder allermest.