Tænk hvis jeg arbejdede på en restaurant. Så ville jeg lave den lækreste mad. Eller måske skulle jeg være frisør? Jeg kunne også være mekaniker og bygge de sejeste biler. Børn elsker at lege rollelege. De leger “venner og veninder” og far, mor og børn. De kokkerer i legekøkkenet, de sætter hår på hinanden og er superhelte. Her er fem gode apps, hvor rollelegen er i centrum.  

Dr. Pandas Restaurant 2

I Dr. Pandas Restaurant 2 står barnet for madlavningen. Barnet skal drive en restaurant på en lille ø, og gæsterne sejler til. I restauranten kan man få lov til at fremtrylle lige de retter man vil. Der er utrolig mange redskaber og ingredienser, så det er bare med at gå i krig. Barnet skal lave mad til gæsterne, og de betaler godt, hvis de er tilfredse. Med Dr. Pandas Restaurant 2 kan barnet lære de helt grundlæggende trin i madlavningen på en sjov måde. 

Appen koster 19 kr. i App Store 

Appen findes også til android til 17,99 

Toca Hair Salon Me

Går dit barn med en drøm om at blive frisør? Så er Toca Hair Salon Me den oplagte app. Med udgangspunkt i et billede af sig selv skal man klippe, farve og style som en ægte frisør. Det er også rigtig sjovt, at finde billeder af børne-kendte personer, og så give dem et nyt look. Appen er efterfølgeren til den populære app Toca Hair Salon 2, som også varmt kan anbefales. 

Appen koster 19 kr. i App Store

Toca Hair Salon 2 finde her til 19 kr i App Store

Toca Hair Salon 2 findes også til android. Den koster 19 kr. 

LÆS OGSÅ: De 5 gratis børne-apps

Build Cars with Edmund and Arthur

Her er en app til den lille mekaniker. Konceptet er enkelt: barnet skal bygge en bil. Når bilen er bygget skal den prøvekøres. Det er sjovt og enkelt. Under kørslen kan barnet samle stjerner og på den måde tjene “penge” til nye fine ting til bilen. Build Cars with Edward and Arthur virker bare og grafikken er smadder flot! Her er virkelig en kvalitetsapp for pengene! 

Appen koster 7 kr. i App Store.

My Playhome 

My Playhome er uden modstykke den app mine børn har brugt mest. Det er et interaktivt dukkehus med far, mor og børn. Mulighederne i appen er nærmest uendelige, og jeg er virkelig imponeret over appen. Appen My Playhome fungerer sammen med My Playhome Stores, hvor et shopping-univers kobles til familielivet. De kan også bruges hver for sig. My Playhome findes i en gratis-version, hvor appen gratis kan prøves. 

Appen er gratis i App Store.

Appen findes også til Ándroid.

LÆS OGSÅ: De 5 apps med børnesange

Alex The Handyman

Alex The Handyman er en rigtig sød app til de små flittige håndværkere. Appen indeholder små fine minispil og en rigtig sød grafik. Rigtig mange rolleleg-apps er meget pige-agtige med mad, fester og hår, Alex The Handyman er et top-lækkert modstykke. Alex skal ordne forskellige opgaver i et hus. Vandhanen skal fikses, muren mures, legetøjet skal fikses og mange mange flere. Appen findes i en gratis-version, hvor appen kan afprøves i en begrænset udgave. 

Appen er gratis i App store.

Find flere fede børne-apps på www.mors-apps.com.