Kolde øl og terningespil i en sen aftentime på et røgfyldt værtshus. Lækre cocktails på dyre barer med loungemusik. Koncerter med yndlingsbandet. Lange middage på favoritrestauranten.  Listen over ting, du og din partner lavede om aftenen i tiden FB – Før Børn, er lang, og måske tænker du af og til tilbage på den med vemod. Men behøver det være sådan? Måske skal I bare finde på noget nyt at lave sammen – derhjemme. Find inspiration her:

Træn sammen

Nej, I kan ikke længere løbe lange ture i aftensolen eller træne sammen i fitnesscenter. Men måske kunne I godt gøre noget ved de slappe mavemuskler derhjemme? Køb et par gode træningselastikker og nogle yogamåtter, så behøver I sådan set ikke mere, for at få strammet jer selv lidt op. Vil I investere lidt mere, så køb nogle håndvægte og en god trænings-dvd, og så er det bare med at komme i gang. En halv time et par aftener om ugen får næppe kiloene til at rasle af jer, men en effektiv omgang med elastikkerne kan faktisk holde en musearm i skak, og man behøver ikke fancy maskiner for at lave mave- og armbøjninger. Under alle omstændigheder er jeres hjemmetræning nok et meget godt alternativ til at ligge på sofaen og stene tv…

Kærligheds-ord

Afsæt en aften til at minde hinanden om, hvorfor I egentlig er sammen. Når ungerne er lagt, så sæt jer ned med hver jeres stykke papir og skriv:

* Fem grunde til, at jeg synes, at du er en god far / mor

* Fem ting du gør eller siger, som får mig til at huske, hvorfor jeg blev forelsket i dig

* Fem ting, som vi laver sammen som familie, der gør mig glad

Okay, okay, det lyder parterapeut-agtigt og lidt kvalmt. Men det her er en vaskeægte win-win situation. Dels er det 100 procent sikkert, at du vil blive glad, når du hører, hvad din kæreste har skrevet om dig. Hvem kan ikke godt lide at få ros og blive anerkendt for de ting, man gør og siger? Og dels er positiv tænkning selvforstærkende. Måske er du igen-igen pisse-muggen over, at din kæreste ikke smider sit beskidte tøj i vasketøjskurven. Men når du tvinger dig selv til at finde den første ting positive ting ved ham, så vil de næste ting komme nemmere og nemmere, og du vil ende med at huske, at der jo faktisk er masser af fantastiske ting ved det menneske, du engang valgte som med-forælder til dit afkom.

Planlægning = mere tid sammen

Vær fornuftige og brug en fast aften om ugen på at lave en madplan for hele den kommende uge. Skriv enten en udførlig indkøbsseddel, så alt er klar til en stor indkøbstur dagen efter eller benyt jer af muligheden for at købe ind på f.eks. nemlig. En halv time ved computeren og så bliver alle ugens indkøb leveret næste dag. Bum. 

Hjemmebio

Selvom der er blevet længere mellem biografturene, fordi der nu skal arrangeres barnepige hver eneste gang, så kan man altså godt gå på date derhjemme. Find en god romantisk komedie eller et brag af en actionfilm, sørg for at have provianteret rigelige mængder bland selv slik og cola og lav en ordentlig spandfuld popcorn i microbølgeovnen. Kryb så sammen i sofaen og nyd jeres date – filmen er såmænd lige så god, som hvis I sad i biffen.

Et glas vin eller to ...

Okay, denne her er måske ikke helt politisk korrekt, og står næppe på side 1 i Politikens store bog om forældreskab, men alligevel: Del et par flasker god vin, en håndfuld kolde øl eller lav jer en stribe lækre drinks. Nyd den syndige alkohol, efter at ungerne er lagt i seng, og mærk hvordan snakken pludselig flyder mellem jer. Husk bare tre ting: Tømmermænd er ikke sjove med en frisk tre-årig hoppende rundt i dobbeltsengen kl. 6.14 i morgen tidlig, og det er ikke sjovt, hvis I bliver så snalrede, at I ikke kan tage jer ordentligt af jeres unger, hvis de bliver syge eller kommer til skade. Og drik jer nu ikke så kærlige, at I om ni måneder står med en helt ny udfordring, som vil gøre, at der er endnu længere til, at I igen får jeres aftener for jer selv!

Ferie-minder

Ligesom jeres aftener har ændret sig, har jeres ferier det sikkert også. Men mon ikke I nåede at få nogle ret fantastiske rejser sammen, inden alt pludselig begyndte at handle om gode børnepools? Brug en aften på at se billeder fra jeres rejser til lidt mere eksotiske steder end Lalandia og Tenerife, og tag på den måde en tur down memory lane, så I kan leve lidt på de fede minder. I kan også vende den om og satse på forventningens glæde: Gå i gang med at planlægge jeres næste ferie i rigtig god tid. Kig på vejrudsigter og drøm om drinks i solnedgangen, og børn der leger i vandkanten.