Gran Canaria er en skøn ø. Høj sol, varme og badeferie. Man kan ligge ved poolen og ved stranden, og så kan man undersøge øen. Her kommer fem tips til Gran Canaria med børn.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Vandretur i bjergene
Blå bogfinker og kanariefugle. Fyrreskov og ryper.  Stilheden rammer familien på vandretur. Alle kan være med her. Små vandrestøvler og en lille turrygsæk, så er ungerne klar til vandre, løbe og klatre gennem bjergene i på den lille kanariske ø ud for Afrikas kyst. 
Der er 800 km vandrestier på Gran Canaria. Lige om hjørnet fra badebyerne på den sydlige del af øen. Stierne findes i alle sværhedsgrader og ruterne er lange og korte. Der er en god idé, at følges med en guide, som kender både natur og ruter.

Tjek www.rockyadventure.com

Dunas de Maspalomas
Ørken. Det fineste sand. Skyggerne svinger sig i bløde kurver og danner sandbilleder i morgenens solstråler. Det er vidunderligt for hele familien i bare tæer at springe og løbe i denne kanariske ørken på kanten af havet. Det tager omkring en time at gå gennem ørkenen ned til havet. Sandklitterne er 10-15 meter høje og skifter form alt efter vinden. Nogle er stejle andre fladere, overalt er de smukke.

På stranden er nogle områder reserveret til naturisterne andre steder ikke. Flere steder er der kiosker og parasoller, man kan leje. Fra ørken og strand kan man holde øje med det 68 meter høje fyrtårn Faro de Maspalomas.

LÆS OGSÅ: Fjord og fjeld eventyr i Norge

Sejltur
Stævn ud i en sejlbåd for en dag. Hele familien kan være med, men måske ungerne skal være fra 6-7 år og op. En dag på havet ændrer alting. At have høj himmel over hovedet og dybt vand under fødderne giver fornemmelsen af frihed og eventyr. Og det stiller krav til motorik og eventyrlyst at bevæge sig rundt på en båd. 
Man stævner ud fra havnen Pasito Blanco, lidt vest for Maspalomas og sejler nogle sømil op langs kysten, kaster anker, springer i vandet og soler sig på dækket. Husk godt med solcreme.


Spansk landsby
De små spanske landsbyer med små gyder og udsigt ud over bjergene er bestemt et besøg værd. Lad børnene fare vild i de fine gader og genfind hinanden på en lille café til en frappé eller måske i en lokal mandelbutik, hvor der sælges marcipankager. Nogle steder er opstået en lille forretning, hvor der produceret marmelade eller desserter lavet af den søde frugt kaktusfignen.
Tjek ud hvilke småbyer, der ligger inden for rimelig afstand af jeres hotel.


Cykeltur i Las Palmas

Hovedstaden på Gran Canaria ånder i solen nordligt på øen. Las Palmas blev grundlagt i 1478, og byen emmer af stor historisk arv og kultur, især i byens ældste kvarter, Vegueta.  Hvis familiens børn er store nok, er det en rigtig sjov oplevelse at leje cykler og især de el-drevne er med til at skabe grin gennem gaderne. Der er lokale guider, som fører grupper af cykelturister på tværs af byen og viser kulturarven frem. Ungerne skal have en vis alder, for at følge med trafikken.
Bor man i Las Palmas, er strandpromenaden i den nordlige del af byen et meget børnevenligt sted at tilbringe dagene. Fine sandstrande og en promenade med masser at se på.


Børn i Byen var inviteret til Gran Canaria af Apollorejser.dk

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.