Fyld hjemmet med duften af hjemmebagte kanelsnegle - et sikkert hit hos de mindste - og de voksne! Her får du en god opskrift på de lækre snegle - mmmm!
Byens Bedste Kanelsnegle (Ca. 30 stk)
Det skal I bruge:
Dej
2 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
Ca. 9-10 dl hvedemel
½ tsk stødt kardemomme
2 spsk sukker
½ tsk salt
LÆS OGSÅ: Byens bedste Pandekager
Fyld
150 g blødt smør
1 dl sukker
Korn fra en ½ stang vanilje
2 spsk stødt kanel
Æg til pensling
Sådan gør I:
Dej:
Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt resten af indgredienserne til dejen. Slå dejen godt sammen og stil dejen til hævning i ½ time.
Fyld:
Rør smør, sukker, vanilje og kanel godt sammen.
Ælt dejen igennem del den i to dele. Rul hver del til en firkantet plade på ca. 25 x 40 cm. Fordel fyldet på de 2 dejplader. Rul dem nu fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i 15 stykker. Læg sneglene på plader med bagepapir. Efterhæves i ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter.
TIP! Dekorer sneglene med glasur og evt. fint krymmel.