Børn i byen giver "Det regner med frikadeller" 3 ud af 5 stjerner ***

Forestil dig en rejecocktail (en af dem i meget højt glas) med dybhavsrejer, kongerejer, tigerejer, grønlandske rejer, fjordrejer, rejesalat, rejeost … og at du elsker rejer! Så har du en fornemmelse af, hvad du vil synes om ”Det regner med frikadeller 2”. 

Filmen er virkelig, virkelig, virkelig meget af det samme i et fantasiorgie slash farvebombardement af skrupskøre påfund. Og lige præcis dét gør den enkel og sjov i en letfordøjelig kombi.

Underholdende historie - men hurtigt glemt

Det er igen fyren Flindt, vi følger i hælene på. Denne gang bliver han udråbt til geni af sin opfinder-helt, og vender tilbage til øen, hvor madmaskinen gik amok i 1’eren. Øen er forvandlet til en ufremkommelig jungle af mad, og det viser sig, at madmaskinen stadig lever. Og er begyndt at producere mad-dyr! Sesamøjne, osteslim, nyfødte skumfiduser og meget mere (ja, der er også noget med rejer!) giver Flindt og vennerne nok at slås mod og slås for. Og filmen får en snert at morale i forhold til venskaber og sammenhold – og at det, man tror er godt, ikke nødvendigvis er det bedste for en.

Men kun en snert. Mest af alt byder filmen på underholdning af den slags, der gør en glad i maven. Ikke noget med kvalme. Ikke noget med fordøjelsesbesvær. Man sluger den bare råt. Og når man har tørret grinet af læben, har den stort set forladt kroppen igen.  

Ligeså sjov som 1'eren

Filmen begynder med et kort tilbageblik på, hvad der skete i 1’eren, og det er befriende med en 2’er, der sagtens kan ses uden 1’eren. Et andet plus er, at mange 2’ere har en tendens til at skulle imponere lidt mere og derfor blive lidt mere komplicerede end 1’eren, men den fælde falder ”Det regner med frikadeller 2” ikke i.

Enkelheden, humoren og serveringen i børnehøjde er lige så elskelig i 2’eren som i 1’eren. Det her er med andre ord en film, børn kan følge med i. En film, de forstår og lader sig forføre af. En film, der får dem til at grine. Også selv om de er blevet både 10 og 11 år. 

At fantasiorgiet så ikke overlader meget til fantasien er nok mere en bismag, man som voksen sidder tilbage med i munden.