Børn i byen giver Askepot 5 ud af 5 stjerner *****
Med en eventyrlig fortælling i en simpel scenografi krydret med humor og sang rammer Askepot både store og små. 

”Der var engang en rig mand, hvis kone blev syg, og da hun følte, at døden nærmede sig, kaldte hun på sin eneste datter…” Således i bedste Brødrene Grimm stil indledes Askepot på scenen i det hyggelige Anemoneteater. Fortællingen på scenen følger den overordnede handling fra folkeeventyret med bal på slottet tre aftener i træk, og til de mindstes forskrækkelse bliver der endda klippet en hæl og hakket en tå. I det hele taget er stykket langt væk fra Disney, som man ikke skal have i tankerne, når man ser med. 

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det regner

Humoren overrasker i den velkendte historie 

De onde stedsøstre og stedmoren bærer kjoler og masker, der udstiller deres grimme materialistiske og selvoptagede indre. Søstrene er primært dukker og er så meget for meget, at dialogen bliver vanvittig karikeret og morsom, uden at det berøver publikums empati for stakkels Askepot. 

De oprindelige hvide duer er erstattet af en stor sort ravn, der også er rap i replikken, og til alles fornøjelse roder lidt rundt med indholdet og formuleringen af talemåder. Ydermere bliver der flere gange undervejs brudt ud i både korsang og sågar en enkelt rap. Det underholder. Og det holder.

Den lille times tid, forestillingen varer, flyver af sted, og forløsningen kommer lyksaligvis med den store forvandling fra askegrå til prinsesseglimtende Askepot. Selv for en inkarneret seksårig Disneyfan vakte stykket begejstring og håb om gentagelse. 

LÆS OGSÅ: DE 5 gratis museer for børn

Glædeligt gensyn 

Anemoneteatrets Askepot er en genopsætning fra oktober 1998. Dukkerne er redesignet og rapnummeret er kommet til, men ellers er replikker, sang og musik og endda to ud af fire skuespillere de samme fra dengang stykket havde premiere for første gang. Den unge Askepot og ditto prins har af gode grunde krævet erstatning, men alle spiller overbevisende. Her femten år senere har stykket bestemt stadig sin gyldighed, og man kan næsten undres over, hvorfor der skulle gå så mange år, før de fandt rekvisitterne frem igen.

LÆS OGSÅ: 3 storbyer med børn

INFO: 

Anemoneteatret - Askepot 

Alder 5-12 år

Varighed 60 min.

Spilletider: Tirsdag kl. 11, onsdag kl. 11 og 14.15, torsdag kl. 9.30 og 11, fredag kl. 11 og 17, lørdag kl. 13 og 15, søndag kl. 13

Spiller frem til 19. marts