Shampoo bruger vi til vores børn, fra de er helt små. Men hvilke hårprodukter er velegnede til børn, og hvornår er det slut med babyshampooen?

Jette Ravn er kvinden bag webshoppen Iloveshampoo.dk, hun har været frisør i mere end 20 år og leder til dagligt Frisør Jette på Kongevejen i Dragør. Børn i byen har bedt Jette komme med sine bedste råd til hårpleje af børn.

Babyshampoo er kun til babyer

Babyshampoo er, som navnet antyder, kun til babyer. Børn over 1 år bør, ifølge Jette, bruge en helt almindelig shampoo. ”En babyshampoo renser hverken hår eller hovedbund godt nok, og fjerner ikke de belægninger, der bliver dannet i hovedbunden. Derfor får mange børn arp.” fortæller Jette. Derfor anbefaler Jette, at man vælger en god shampoo til sit barn, allerede fra de er helt små. ”En shampoo som Grin & Rosa fra Davines, kan bruges fra barnet er nyfødt til det er ca. 8 år. Den svier ikke i øjnene, er helt uden skadelige tilsætningsstoffer, indeholder kun naturlige parbener og kan tilmed bruges som bodyshampoo.”

Undgå supermarkedsshampooer

Når en supermarkedsshampoo ofte skummer mere end en salonshampoo, så skyldes det at de ofte indeholder den samme mængde sulfo som opvaskemiddel. ”Køb en lækker salonshampoo, som både du og dit barn kan bruge” anbefaler Jette. ”Pure Pact’s blødgørende shampoo med sandalwood, kan bruges til alle hårtyper. Shampooen koster 140 kroner, men er utrolig drøj i brug” fortæller Jette. ”I det lange løb vil jeg vove at påstå, at en god salonshampoo ikke behøver ikke være dyrere i brug, da du bruger væsentlig mindre.” Til et barn med kort hår, skal du f.eks. ikke bruge mere end hvad der svarer til størrelsen på en 2 krone.

Rosmarin mod lus

”Lus lever ikke i hår der er sundt og velplejet” fortæller Jette. Af samme årsag ser du sjældent lus hos voksne. ”Hvis du sørger for at dit barns hår få en god pleje, kan du minimere risikoen for luseangreb” forklarer Jette. Pure Pact har lavet en rensende shampoo til daglig brug, der bl.a. indeholder rene æteriske olier af rosmarin og pebermynte. Shampooen kan være med til at mindske luseangreb, da lus ikke kan lide duften af rosmarin. Jette anbefaler at man supplerer med en god conditioner, f.eks. Ylang Ylang fra Pure Pact.

Del voks med far

Som med shampoo og conditioner, anbefaler Jette Ravn, at man holder sig langt væk fra de billige voks fra supermarkedets hylder. ”Brug en voks, der er fri for parbener - både til dig selv og dit barn” lyder rådet. Både Edge og Pure Pact har lavet nogle gode voks, der er helt fri sulfater, alkohol og silikoner. ”En god voks er drøj i brug, og den har derfor også en længere levetid. Derudover er en god voks let at vaske ud af håret” forklarer Jette.

Om Iloveshampoo.dk

Iloveshampoo.dk er en internetbutik med professionelle hårprodukter til attraktive priser. Her finder du de bedste salonprodukter der er på markedet. Vil du have hjælp til at købe de helt rigtige hårprodukter til din familie og dig selv, er du altid velkommen til at kontakte Jette og Iloveshampoo.dk, der står klar med professionelle råd og vejledning.