Hele familien bruger shampoo, når der skal vaskes hår. Men hvilke hårprodukter er velegnede til de små, og hvornår er det slut med babyshampooen?

1. Babyshampoo er kun til babyer

Der er en grund til, at babyshampoo hedder babyshampoo. Det er nemlig lavet til babyer, som ikke kræver så skrappe midler som os andre, da de ofte ikke har så meget hår, og ikke bliver beskidte på samme måde som større børn. Når barnet er fyldt et år, bør det derfor skifte over til en almindelig shampoo eller én, som er målrettet den rette aldersgruppe. På den måde sørger du for, at dit barns hår og hovedbund bliver renset grundigt, så I forhåbentligt undgår arp, lus og lignende gener. 

2. Undgå skadelige tilsætningsstoffer

Som med andre produkter - som for eksempel tøj, mad og legetøj - er det vigtigt at være opmærksom på at vælge rene og naturlige midler, særligt når det angår børn, som har en sartere hud end os andre. Kig derfor på de produkter, du køber, og hold dig fra ting, som indeholder parfume, parabener og lignende. Undgår du alle de skadelige tilsætningsstoffer, er der også større chance for, at shampooen ikke svier i øjnene, hvilket de fleste børn ikke bryder sig om. 

3. Skum er ikke altid en god ting

Ofte skummer shampooer fra supermarkedet væsentligt mere end dem, der er købt i en salon. Det er meget hyggeligt med de sjove bobler, men derudover er der ikke meget godt at sige om skummet. Det skyldes som regel, at der er samme mængde sulfo i de billige shampooer, som i opvaskemiddel, og det er ikke ligefrem sundt for hverken hår eller hovedbund. 

4. Køb god kvalitet, som holder

Også når det kommer til shampoo, kan det betale sig at købe god kvalitet. Det er godt nok lidt dyrere, end at finde den billige variant i supermarkedet, men til gengæld holder de dyre produkter som regel længere, da de er mere effektive og drøje i brug. Så selvom det kan virke voldsomt at give over 100 kr. for en shampoo til dit barn, betyder det ikke nødvendigvis, at det er dyrere på den lange bane. 

5. Del hårprodukter med dit barn

En måde at undgå at skulle købe flere dyre shampooer på, er at dele med sit barn. Der er som tidligere nævnt ingen grund til at købe shampoo specielt egnet til børn, når først de er fyldt et år, så længe der ikke er noget farligt på ingredienslisten. Så find en god shampoo, balsam, voks og hvadend I har brug for, og lad alle i familien bruge det samme. 

 

SHAMPOO

God shampoo til børn

Grin & Rosa fra Davines

Baby Don't Cry fra Paul Mitchell

Kids Only! Extra Gentle Shampoo fra JASON

God shampoo til hele familien

Blossom Shampoo fra Rudolph Care

BALSAM

God balsam til børn

Soft and Shiny Conditioner fra Love Boo

God balsam til hele familien

Ylang Ylang fra Pure Pact

Forever Soft Conditioner fra Rudolph Care

 

 

Fotos: 1) Jennifer Burk on Unsplash 2) Matthew Tkocz on Unsplash 3) Jelena Ardila Vetrovec on Unsplash