Der er på alle måder fuld skrue på det enorme skib, som sejler rundt mellem palmeøerne i det Caribiske hav. Skibet ligger ved kaj i Miami, som vi har besøgt i nogle dage inden selve krydstogtet. Vi har holdt nedtælling og endelig kom dagen, hvor vores syv dages krydstogt begynder og vi stævner ud. Rejsen går fra Miami og rammer de to tidligere danske kolonier St. Maarten og St. Thomas og  Bahamas.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Fra vi træder ombord, mærker vi, at verden er en anden. Ingen af os har prøvet et krydstogt før. Og vi er overvældede. Dette er en flydende by, hvor alting er muligt. Oplevelser, underholdning, sport, mad fra Thailand, Japan, Italien, Mexico.  Vi bliver tilbudt alt fra jazzkoncerter til realityshows, til konkurrencer og afslapning. Man kan gøre, hvad man vil – og man kan endda også finde roen, når pulsen bliver for høj. Og alt er all inklusive.
Vi har med vilje ikke taget ungerne med, fordi vi troede, at det her var for voksne. Og måske endda for pensionister. Men der tager vi helt fejl.

Også for børn

Skibet er tårnhøjt med gange, elevatorer, kort over områder. Og meget overskueligt. Der er tavler med farver, indtegnede stier, forskellige farver på knapperne i elevatoren. Når vi bevæger os rundt på skibet, glider vi ind og ud af stemninger – mærker efter, hvad vi har brug for og søger det. Alle steder er oplevelserne så gennemførte, at vi går helt i ét med dem. Og sådan er det også for de børn, vi møder på vores vej.  De hænger som edderkopper på klatrevægge dampende af adrenalin og omgivet af instruktører, de surfer med røde kinder på kunstige bølger på skibets topdæk, de står på skøjter eller glider ned i dybe biografstole i en biograf, som kun er for børn.

Vi går igennem enorme børneområder. Der er babysittere til de små og guider til de store børn. Derfor kan forældre efterlade deres børn med fuldstændig ro, mens de selv går på kaffebar, i spa eller bliver inddraget i et amerikansk talkshow. Og tydeligvis er de forældre, som har enten småbørn eller teenagebørn med også helt nede i puls og vender sig ikke om, når de går af sted.  Og ungerne har frihed under meget ordnede forhold. Moderhjertet slår og vi ved, at vi næste gang tager vores børn med, og de vil elske det.

Ned i gear på land

Vi har en uge til på engang at komme ned i gear og op i puls: fire dage på havet og tre dage i land. 
For udover dette liv på skibet, går vi i tre enkelte dage i land på tre skønne øer. Tidligere danske kolonier i den Caribiske bugt. Palmer, turkist vand, sivhytter på stranden og isboder.  Børnene ville have elsket det. Hver gang vi ankommer til en ø, træder vi ud på kajen, prajer en taxi og beder om at komme til den smukkeste strand, uden for mange mennesker. Og en dag med sand mellem tæerne og langt blik ud over havet beroliger sjælen, så vi hen over eftermiddagen glæder os til at gå ombord igen.

Vi afklimatiserer i vores kahyt. Trækker lige vejret helt ned i maven, inden vi igen skal ud i skibets indre. Det enorme koøje giver os en rolig horisont og rummet i sig selv er vores hjem. Og når vi har brug for det, beder vi om at få takeaway mad fra restauranten og spiser i fred bag en lukket dør.

I dette mulighedernes land, bruger vi mange timer på oplevelser: shows, fitness, film. Når vi har brug for hvile sætter os et øjeblik i noget, der ligner Central Park. Græsplæner og bænke. Ro under træerne, en smoothie og høj sol. Udsigt ud over det caribiske hav. Vi har netop rullet yogamåtterne sammen efter nogle solhilsener og er nu igen helt i zen med livet ombord på verdens største krydstogtskib. Og selvom vi nyder at være af sted uden børn, går tankerne alligevel hjemad, for dette getaway ville være vidunderligt at gøre sammen.

Børn i Byen var inviteret på cruise med Oasis of the Sea af Royal Caribbean

Oasis of the Sea er verdens største krydstogtskib. Man påmønstrer i Fort Lauderdale og sejler syv dage med all inklusive. Royal Carribean arrangerer krydstogtrejser til alle verdensdele og i alle prisklasser. Der er mange ruter at vælge mellem i både Caribien, Middelhavet, Nordeuropa, Syd- og mellemamerika.
 www.royalcaribbean.dk

Rejsen til Fort Lauderdale:
Norwegian har netop indledt fly direkte til Fort Lauderdale. Fort Lauderdale ligger ½ times kørsel fra Miami så rejse kan også kombineres med en tur til Miami.