Det regner, hvad skal vi lave?, spørger ungerne sikkert. Fortvivl ikke, Børn i byen leverer en håndfuld sikre ideer til sjov og hygge på en regnvejrsdag!

NYT LIV TIL BØRNEVÆRELSETmortilmernee

Giv børneværelset en makeover! Tag ungerne med på råd og gør sammen deres værelse til deres helt personlige fristed. Få inspiration her:
Boligbloggerens bedste tips til indretning af børneværelset
De 5 personlige til børneværelset
Sådan indretter du et godt børneværelse

EN DUKKERT

Grav badetøjet frem og smut en tur i svømmehalen - det bringer familien tæt sammen. Leg, svøm og fjol. Måske kan mor lige nå en tur i saunaen bagefter? Tjek De 5 bedste svømmeture.

GÅ I KØKKENET

Gulerodskage

Smøg ærmerne op, ta' børnene med i køkkenet og bag boller, pandekager, muffins eller andet lækkert bagværk. Det er altså bare hyggeligere at spise varme boller og kage, når regnen pisker mod ruden. Tjek vores f.eks. vores opskrifter:
Bananmuffins med fuldkorn og chokolade
Lækre kanelsnurrer
Skøn gulerodskage

KREATIVE UNGER 

Besøg Statens Museum For Kunst eller Louisiana og styr direkte til deres børneværksteder. Her er der masser af materialer og rum til fantasi og udfoldelse. Er I mere til at være derhjemme, så forsyn jer i Panduro Hobby og vær krea ved spisebordet.

BIO-HYGGE

Smut ind biografens lune hule og forsvind ind i filmens verden. På Cinemateket viser de hver weekend kortere film for de helt små, som måske ikke kan holde opmærksomheden til en hel biograffilm. Tjek også Valby Kino, som gratis inviterer i Børnebiffen hver tirsdag.

INDENDØRS LEG

Leo

Er det alt for koldt til de udendørs legepladser, så findes der heldigvis en lang række indendørs legelande. Her kan ungerne boltre sig i alverdens legeredskaber, rutchebaner, klatretårne, trampoliner og meget andet. Læs: De 5 legelande.

Psst: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 15 % rabat på entreen til Dinos legeland i Ishøj.

BRUG DIT BIBLIOTEK

Tag en tur på biblioteket, lån en stak yndlingsbøger – og smut så hjem i sofaen og nyd dem. Bibliotekerne byder på meget andet end bøger! Tjek dit lokale bibliotek for teaterstykker, temadage, kreaworkshops og meget mere. Læs: De 5 fede børnebiblioteker.

CAFE-BESØGCafe

Ta' ungerne med på café, spis lækker mad eller få en kop varm kakao, mens regnen pisker ned. I guiden De 3 børnevenlige cafeer i Kbh guider vi til børnevenlige cafeer med legehjørner, børnemenu og plads til larmende poder.

MUSEUMS-BESØG

Er vejret slet ikke til at være ude, så besøg et museum, der er af en hvis størrelse, så I kan bruge lidt tid derinde. Zoologisk museum er et godt bud! Her kan ungerne blive klogere på dyr og få lov til at røre ved kranier, knogler og klappe udstoppede dyr. I kan også besøge Glyptoteket, og gå på opdagelse i det antikke Grækenland, Romeriget eller Egypten. Tjek: De 5 børnevenlige museer.

Spil brætspil

Findes der noget hyggeligere end at spille et godt, gammeldags bræt- eller kortspil?  Nej vel? Hvis ikke I har brætspil derhjemme, kan I f.eks. besøge Bastard Café eller Absalon, hvor I kan spille masser af spil. Læs også: De 5 for spillenørder og  Guide: Børnevenlige brætspil til ferien.

EKSPERIMENTERExperimentarium

Experimentarium er det perfekte udflugtsmål på en grå regnvejrsdag. Her kan børn og voksne eksperimentere og lære på en sjov måde. De mindste (1-5 årige) kan også besøge Miniverset, som består af 7 lærerige verdener.

Psst: Medlemmer af Børn i Byen klubben får 20% på indgang til Experimentarium for op til 4 personer. Gælder kun ved køb af billetter i døren!

HOP I VANDPYTTER

Øser det ned? Selv om artiklen her handler om indendørs oplevelser, så tag regntøjet på og hop ud i regnvejret! Ungerne vil elske at pjaske og pludre og I kan jo afslutte regnvejrsdagen med en kop varm kakao.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: 1. Børneværelse af mortilmernee.dk  2. Gulerodskage af Alberte Cornelius 3. Legeland af Alberte Cornelius 4. Café Sweet Surrender 5. Experimentarium