Vi tester apps: Miki – en dansk interaktiv billedbog til børn

 

Titel: Miki, en dansk interaktiv billedbog til børn
Enheder: Kompatibel med iPad. Kræver iOS 5 eller en nyere version
Aldersgrænse: 4+
Pris: 7 kr.
Bedømmelse: Fire ud af fem stjerner ****
 

Min dreng på fire bruger hyppigt iPad til at spille og se film på. Ergo var han det oplagte testoffer, da Børn i byen fik mulighed for at anmelde den nye danske interaktive billedbog Miki. Miki er skrevet af børnebogsforfatteren Morten Dürr i samarbejde med illustratoren Lars Gabel og troværdigt fortalt af Kristian Damsgaard. I følge forfatteren selv er Miki den første interaktive billedbog på dansk. Og altså tiltrængt til et marked, hvor interaktivitet bliver mere og mere almindeligt – også til de mindste.

Min søn har vi endnu aldrig brugt iPad til læsning, og mine forventninger til Miki var da heller ikke høje, da jeg modtog opfordringen til at teste den fra redaktionen og installerede bogen. Umiddelbart virkede fortællingen lidt tam, og jeg synes universet fremstod gold, lidt for uhyggelig og ret så trist.

Men min forestilling blev hurtigt gjort til skamme. Ikke mindst fordi, jeg opdagede, hvor begejstret den fire-årige er for fortællingen.

Ræveungen Miki er faret vild - hjælp ham hjem

Ræveungen Miki er blevet væk fra sin mor, og skal finde hjem. Turen er lang og barsk med fjender lurende lige om hjørnet. Miki er alene, men får undervejs hjælp af sin gode fantasiven Tubilak, der dukker op, når Miki har mest brug for det.

 

At fortællingen er interaktiv, er et kæmpe plus. Børnene lytter til fortællingen mens de hjælper Miki på vej. De skal både bladrer, når en lille klokke ringer og trykke forskellige steder på iPaden, når en gul markør viser sig. Min dreng fandt ret hurtigt ud af, hvor og hvornår han kunne trykke og få Miki til at løbe, ulvene til at hyle og stjernerne til at vise vej.

Fortællingen er fyldt med magi, men kan godt være lidt uhyggelige, så jeg vil ikke anbefale børn under fire, at læse med.

Trods mine lave forventninger, læser min søn bogen igen og igen. Han synes det er sjovt at få stjernerne til at stråle og ulvene til at hyle. Han synes det er synd for Miki, når han bløder og sætter røde fodspor i sneen og glæder sig til, at Miki igen forsones med sin mor.

Efter succesen med Miki, skal vi med garanti se os om efter flere interaktive børnebøger.