Børn i byen giver "Når du ser et stjerneskud" 4 ud af 5 stjerner: ****

 

En ung og gravid kvinde som mangler et sted til hende selv og sit ufødte barn. En sur, brovten udlejer og en nabo, som bare vil have fred til sit forfatterskab. Der er lagt i ovnen til en klassisk julefortælling med både magi, kærlighed og modgang, når Anemone Teatrets skuespillere går på scenen med ”Når du ser et stjerneskud”. Udover de tre menneskelige beboere i baggården, er der også en fræk baggårdskat og en sulten nisse. Alle er forsømte, men det laver den gravide Sofia Maria om på, da hun lejer det halvrådne, møblerede værelse med hul i vinduet. 

Stykket varer 55 minutter, og har historiefortællende passager i midten som er vigtig for historien, men som var lidt kedelige for min 4-årige. Heldigvis bliver de afløst efter ganske kort tid af baggårdskatten, som både er fræk og sjov, og som sammen med nissen giver tilbage af både det sure og det søde. 

Som et vaskeægte julestykke bør, indeholder ”Når du ser et stjerneskud” portioner af magi, kærlighed og glæde. Selv om min 4-årige, og resten af salen, blev lidt urolig et kort stykke tid, var der også både plads til grin og så meget spænding, at vi sad mere på én stol end to. Som voksen følte jeg mig også godt underholdt undervejs. Historien er en god, klassisk fortælling og der er både overraskelser og en smule voksen-humor med også. Skuespillerne spiller godt og der er gode lys- og lydeffekter undervejs.

Og så er der jo selve teatret. Det fine børneteater ligger i en hyggelig og børnevenlig baggård. Indendørs lever karaktererne fra de tidligere stykker videre på væggen og i montrerne. Der er noget at se på overalt og det øger spændingen ved at gå i teatret. Hvis I kommer en halv time før forestillingen begynder, er der mulighed for at få både noget at spise og drikke i caféen, hvor der også er masser af legetøj til fri afbenyttelse. 

Når du ser et stjerneskud spiller de fleste formiddage og to eftermiddage om ugen på nær mandag. Hvis i kommer før caféen åbner, så leg lidt på legepladsen på Hauser Plads eller prøv de fine legehuse i Anemone Teatrets gård. 

Fakta: "Når du ser et stjerneskud" spiller på Anemone Teatret tirsdag-søndag frem til den 22. december 2013. Anbefales for de 4-12 årige. Billetter kan købes her. Medlemmer af Børn i byen klubben får rabat på billetterne: Børn 40 kr (normalpris 55 kr.) og voksne 105 kr. (normalpris 125 kr.)