Børn i byen giver "Ernest og Celestine" 5 ud af 5 stjerner: *****

 

En kreativ mus, en brovtende bjørn og et umage venskab. "Ernest og Célestine" er smuk, poetisk - og fuld af spænding. 

 

Célestine bor langt under jorden i en verden af effektive, målrettede gnavere - og føler sig ved siden af. Hun er forældreløs, har en anderledes tankegang og et rebelsk temperament. Hver aften fortæller forstanderinden på børnehjemmet skrækhistorier om de farlige, morderiske bjørne oppe over jorden - men Célestine fascineres af de store dyr. Hun elsker at tegne, men som gnaver forventes det, hun bliver tandlæge. Som forberedelse til uddannelsen må hun tage rundt og samle tabte tænder under puderne hos unge bjørne – og det er på sådan en mission, Célestine møder den prustende, brovtne og sultne bjørn, Ernest. De genkender noget hos hinanden og finder sammen – men opdager hurtigt, at hverken gnavere eller bjørne bifalder venskabet.

"Ernest og Célestine" er en fransk-belgisk tegnefilm, baseret på en række populære, belgiske børnebøger af Gabrielle Vincent. For at skabe den rette filmiske dynamik er tegningerne tilført perspektiv og dybde, men filmen forbliver hele vejen tro mod forfatterens streg og finurlige univers.

Og det virker. Billedsiden er virkelig smuk og alsidig, karaktererne mangefacetterede og historien vedkommende for både børn og voksne. Du forlader biografen visuelt stimuleret, godt underholdt og let om hjertet. 

"Ernest og Célestine" har vundet flere priser bl.a. instruktørernes specialpris, Directors’ Fortnight, ved Cannes Film Festival 2012 samt Special Mention prisen ved Buster Filmfestivalen. Se trailer her.

Om Rabalder Bio:

Biografvisningerne af "Ernest og Célestine" er en del af projektet, Rabalder Bio, som sigter mod at give børn og deres voksne i hele landet mulighed for at se spændende, anderledes og ambitiøse animationsfilm. Film, som normalt ikke vil kunne trække en premiere. Det vil ofte være europæiske produktioner; film med noget på hjerte, hvor den gode historie er i højsædet, og der er kælet for animationen. 

Du kan følge Rabalderbio på deres facebook- eller hjemmeside, hvor der også findes trailere, konkurrencer og fine anbefalinger. Alle film har – flot produceret - dansk tale og vises i biografer i det meste af landet. Se oversigt her.