Børn i byen giver den musisk kropslige fortælling "Sand forvirring" 5 ud af 5 stjerner: *****

Enkelt set-up med stor effekt

Børn i skolealderen og deres forældre kan på teatret ZeBU få en stor sanselig oplevelse og stof til eftertanke. Kom gerne i god tid og nyd det på samme tid moderne og magiske miljø lige udenfor teatret og i foyeren.

På scenen er der 2 smukke unge mennesker, danserne Loa Carlslund og Frej Stenholt Mortensen, og fire trækasser. Det er helt utroligt, hvor meget rørende, spændende og dramatisk, der kan komme ud af det helt enkle set-up.

En kvinde og mand bliver til i hver deres kasse, træder ud i verden og opdager sig selv, hinanden og deres ligheder og forskelle. Publikum fniser, da han lægger hånden på hendes bryst, og hun hiver i hans hår på benene. De danser fantastisk sammen, mens skyggerne bag dem fordobler den fine oplevelse.

En udfordring at være menneske

Herefter følger forviklinger og forvirring, og indimellem sætter de to dansere ord på deres syn på situationen. Alle børn har fået anvist pladser på de forreste rækker, og de bliver nu involveret i stykket sammen med deres forældre. Der udspiller sig et overraskende forløb, som ikke skal afsløres her.

Stykket giver indblik i, hvorfor vi mennesker tit har det svært sammen, også selvom vi er venner, og det giver en oplevelse af, at vi er i samme båd; det er et vilkår for os alle, at det er en udfordring at være menneske. Som de fx siger i stykket: ”man skal være sej – men ikke for sej, for så spiller man smart”, ”man skal være god, men ikke for god, for så er man naiv”.

Da stykket slutter, rejser publikum sig af begejstring under klapsalverne. Mine to piger på 11 og 13 år gik bagefter hen til den kvindelige skuespiller og sagde, at de syntes, det havde været så godt. Det var det virkelig også. 

Fakta: "Sand forvirring" spiller i perioden 20. november til 1. december på teatret ZeBu, Øresundsvej 4, København S. Stykket varer 40 min. og anbefales fra 8 år. Se mere og bestil billetter på www.zebu.nu