En del familier får flere ’hold’ børn eller en efternøler. Så kan det være svært at finde et sted, der tilgodeser alle aldre, men Østerbro har flere gode muligheder.

 

1. Tårnlegepladsen i Fælledparken

Tårnlegepladsen i Fælledparken er et paradis for små børn med sjove spejle, knapper og tårne at klatre i.  De store kan give den gas på legepladsens indhegnede fodboldbane, og så åbner der inden længe en løbehjulsbane lige ved siden af. Borde og bænke i flere størrelser gør pladsen velegnet til picnic eller en fødselsdagsudflugt. Legepladsen har toiletter, der er åbne også i weekenden, og som regel også en rullende kaffebar.

2. Legepladsen i Århusgade

Legepladsen i Århusgade er kendt for sit piratskib, hvorfra ungerne kan skyde med kanoner over på tårnet med rutsjebanen. Der er også traditionel sandkasse og mini-rutsjebane i en skattekiste for de helt små. Mindre børn vil juble over at gemme sig i bøgehækken, som løber hele vejen rundt om pladsen. Større børn kan spille basketball eller fodbold på en indhegnet bane med net over. 100 meter fra legepladsen ligger The Laundromat Cafe med legehjørne til børn.

LÆS OGSÅ: Fire akvarier i verden

4. Vandidrætslegepladsen i Fælledparken

Fælledparkens nyeste legeplads, vandidrætsplegepladsen, blev indviet i august i år. Når vejret er lunt, kan ungerne skyde med vandkanoner med en rækkevidde på fem meter eller hoppe rundt på store runde trædesten i den lavvandede sø. Vand tiltrækker som regel børn i alle aldre, men skulle de store begynde at kede sig, ligger skaterbanen lige ved siden af. Der er en velassorteret is- og pølsekiosk 50 meter fra legepladsen.

3. Bopa Plads

Bopa Plads har to gode caféer, en mini-legeplads og en bocciabane. Mini-legepladsen består af en række kæmpe ’frugter’ skåret i træ, som de små kan klatre og hoppe på. Bocciabanen ligger under skyggefulde træer og har en bænk, så både unge og gamle kan hvile sig. Caféerne sælger børnevenlige burgere og kakao med flødeskum.

LÆS OGSÅ: De 5 rollespilsklubber

5. Legepladsen på Rosenvængets Allé

Legepladsen på Rosenvængets Allé er ganske lille, og modsat de andre legepladser, mest velegnet for mindre børn, der kan hygge sig med at lave sandkage i små huse, rutsje og gynge. Pladsen har en helt særlig stemning på grund af områdets mange udenlandske beboere, som typisk er ansat ved ambassaderne på Østerbro. En sommereftermiddag syder den lille plads af Middelhavsstemning med ældre, der smilende iagttager børnebørnene fra legepladsens bænke, mens ungerne leger fangeleg på fransk og engelsk.

Også Østerbrohuset i Århusgade skal anbefales. Der er ikke tale om en legeplads, men et beboerhus med en kæmpe gymnastiksal indrettet i en gammel remise. Salen er åben hver anden weekend fra september til april og tilbyder badminton, bordtennis, hoppepude, klatretov, fodbold og meget, meget mere for børnefamilier. Der er gode toiletter og en café med rimelige priser. Parkering lige udenfor døren.

LÆS OGSÅ: Dygtige delfiner på Tenerife