Børn i byen giver "Overskud i familien" 4 ud af 5 stjerner: ****

 

Langt de fleste børnefamilier kender til det at mangle tid og overskud i hverdagen. Det er nok bare et livsvilkår, der følger med, når man stifter familie – men der er hjælp at hente. E-bogen "Overskud i Familien - 149 konkrete tips til mere familietid" i hverdagen er skrevet af forfatter og effektivitetsekspert Trine Kolding. Hun giver nogle overskuelige og nemme løsninger til dagens moderne familie, der kæmper med at få harmoni og balance i en hektisk hverdag. 

Overskueligt opbygget

E-Bogen er overskueligt bygget op med 10 kapitler, hvor emner som bl.a. indkøb, madplaner, nem madlavning med stordriftsfordele, hvordan man plejer de nære relationer, børneopgaver, effektiv oprydning og mange andre relevante emner, bliver taget op til et effektivitets-tjek. Alle børnefamilier vil kunne genkende mange af de scenarier, der beskrives i bogen, og alle tipsene er testet i praksis af Trine Kolding og hendes familie, samt af de mere end 50 familier, der har bidraget med tips og idéer til bogen. 

10 liter kødsovs på en time

Personligt fik jeg rigtig meget ud af at læse kapitel 4 om børneopgaver, og hvordan man får børnene til at hjælpe mere til. Jeg har fået blod på tanden til at kaste mig ud i piktogrammer, og jeg glæder mig til at afprøve stjernesystemet. Derudover var kapitlet om nem madlavning med stordriftsfordele en inspirationskilde for mig. 10 liter kødsovs på 1 time lyder lidt voldsomt, men prøves af, det skal det! For det kan jo bruges til både lasagne, spaghetti, chili con carne, tacos, tortillas osv.

Konkrete redskaber

E-Bogen er fyldt med redskaber til at gøre hverdagen lettere. Du kan downloade tjeklister, ugeskemaer, indkøbslister, fødselsdagslister – ja, der er sågar et link til, hvor du kan købe indkøbsposer, der gør din indkøbstur mere tidsbesparende, et mindmap til indkøbsturen, en fødselsdagstjekliste, du kan bruge fra år til år og mange, mange andre inspirationskilder. 

Lidt strukturfascist skal man nok være for at få mest gavn af denne bog. Jeg tror nu også, det er de færreste mennesker, der kan leve så struktureret som en effektivitetsekspert kan - men det er bestemt heller ikke meningen, at man skal implementere alle 149 tips i ens nye dagligdag. Start ud med de to ting, du er mest motiveret for at ændre - det er altid nemmere at få indført nye vaner, der hvor lysten er størst. Det tager tid at ændre vaner - og ved at tage små skridt, sker de største fremskridt tit. 

Fakta: Trine Koldings "Overskud i familien" er udkommet som e-bog og kan købes for 149 kr. på trinekolding.dk. Følg også bogen og få gode tips til overskud i hverdagen på bogens facebook-side.