Kgs. Lyngby er en sand perle i provinsen nord for København. Her finder du både grønne områder, vand og skøn shopping. Det livlige handelsliv på Lyngby Hovedgade tog allerede fat sidst i 1800-tallet. Gaden bærer i dag præg af en charmerende tidslomme med brosten, fine facader og originale butikker. 

Shopping med sjæl og varme

Grønært er et rent slaraffenland for børn og barnlige sjæle. Dinosaurus lamper, skattekister og ridderborge står tæt sammen i den hyggelige butik. Søger du noget særligt, gør ejeren alt, hvad hun kan for at skaffe det hjem til dig. Men der er en god chance for, at du forelsker dig i noget andet og glemmer alt om, hvad du egentlig kom efter. Butikken har også en lille second hand afdeling.

I butik Spiren kan du købe børnetøj, smykker, boligtekstiler mm., og samtidigt støtte sociale initiativer for mennesker med et udviklingshandicap, indlæringsvanskeligheder eller sindslidelser. Butikken har blandt andet de fineste hjemmesko og luffer i sælskind lavet af grønlandske kvinder. 

Tag en lille afstikker fra hovedgaden og drej ind på hyggelige Likørstræde. Her ligger Fru Hurup, en skøn gammeldags forretning, hvor du i hyggelige rammer kan købe te og chokolade i fine, fine indpakninger. I nabobutikken Lotus kan du, udover mønstrede produkter fra Oilily og Marimekko, hilse på de sjove og kæmpestore badeænder fra mærket Andemor.

LÆS OGSÅ: Guide: Caféer med kaffevinduer

Søger du forskønnelse til hjemmet, så træd ind i De fire årstider, der er et blomsterunivers ud over det sædvanlige. Her finder du lækkert interiør og buketter, der fremstår som små kunstværker. Hold øje med en dato for julestue på butikkens hjemmeside, når december nærmer sig.

Tjek også den luksuriøse børnetøjsbutik PomPon Enfant. Her finder du fantastisk tøj og tilbehør fra mærker som Serendipity, Les Lutins og Chloe. Butikken har det fineste udvalg og stemningen er rar og hyggelig. Du kan følge butikken på instagram @pompon_enfant, hvor du kan se et lille udpluk af de skønne sager.

Madglæde to-stay og to-go

Lyngby har masser af cafeer, juicebarer og kaffe-joints. Det nyåbnede MEYERS bag Magasin samler alt under ét tag. Her finder du bageri, kaffebar, food court og restaurant i rå omgivelser. Lad dig forføre af det lækre kagesortiment eller bestil en gourmet-pizza fra den brændende fyrovn med hjem. Her er liv og glade dage og plads til både børn og barnevogne. Læs Børn i byens anmeldelse af MEYERS Madhus i Lyngby her.

I Urtehuset finder du alt, hvad et øko-hjerte kan begære. Udvalget af teer, kosttilskud, cremer, morgenmadsprodukter m.m. er enormt. Butikken er også rig på babymos, grød og juicer til de mindste.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste spots i Sydhavnen

Nyd naturen

Når du har shoppet dig gennem alle de skønne forretninger, er Lyngby sø en udflugt værd. Her kan hele familien i sommerhalvåret komme på en dejlig bådtur. Det er også rigtigt sjovt for de yngste at vinke til folk, der sejler forbi, og kaste brød til ænderne ved vandkanten. 

Læg også vejen forbi Frilandsmuseet og lad dig indfange af historiens vingesus. Her kan børn løbe rundt mellem de mere end 50 gårde, huse og haver, der er indrettet som bønder, godsfolk og håndværkere boede fra 1650 til 1950. Så kan børnene selv prøve at gætte, hvor rige beboerne var, hvad de mon arbejdede med og hvorfor, sengene var så bittesmå. Museet har ikke åbent året rundt, men har særlige aktiviteter i forbindelse med de fleste højtider, hvor der også pyntes ekstra fint op.

Fotos: Liselotte Nielsen og Anker Tiedemann.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.