Træt af Uno og Yatzy? Børn i byen har fremfundet fem gode familiespil, som ikke koster en formue. Måske du husker nogle af dem fra din egen barndom og er så heldig, at de endnu findes på loftet hos bedsteforældrene.

1. Spejle Æg

Fra 3 år, 2-4 spillere, varer ca. 15 minutter. Pris 75 kroner her.

Spejle Æg en god, gammel klassiker, som aldrig forældes. Ligesom i mor og fars barndom går spillet stadig ud på at få spejlet alle sine æg først. Reglerne er så simple, at selv familiens yngste kan være med. Ved hjælp af en terning skal man komme af med alle sine æg, enten ved at spejle dem eller ved at placere dem i æggebægrerne. Spejle Æg er et sikkert hit, og spillet kan let spilles uden voksenindblanding.

2. Jolly Octopus

Fra 4 år, 2-5 spillere, varer ca. 10 minutter. Pris 180 kroner her.

Jolly Octupus er et nyere spil, der styrker finmotorikken. Blæksprutten Jolly sidder på en sten og dækker over en masse små krabber med sine lange fangarme. Spillet går ud på at samle alle de små krabber op uden at ramme Jollys roterende arme. Den, der først har fanget 5 farvede krabber vinder spillet. Spillet har to indstillinger, så niveauet kan øges i takt med at børnene bliver bedre.

LÆS OGSÅ: Her kan du have madpakken med 

3. Vildkatten

Fra 5 år, 1-6 spillere, varer ca. 20 minutter. Pris 220 kroner her.

Børn er vilde med Vildkatten! Først bygges selve spillepladen, hvorpå der er trykt en masse billeder hulter til bulter. Spillet går ud på at man vender en brik med et billede på, og nu handler det om at være hurtigst til at finde billedet på brættet. Selvom spillet ligger i den dyre ende, er pengene godt givet ud, for der ligger mange timers leg her. Selvom spillet anbefales fra 5 år, kan en kvik 4-årig også sagtens være med.

4. Junior Matador

Fra 5 år, 2-5 spillere, varer ca. 45 minutter. Pris 190 kroner her.

Matador er klassikeren over dem alle. Junior Matador minder meget om sin storebror, men er meget mere forenklet. Der er f.eks. hverken huse eller hoteller, men grundprincipperne er de samme. I stedet for Allégade, Valby langgade og Roskildevej, kan du købe en rumraket, en luftballon og en helikopter, hvilket er mere håndgribeligt for børn. Ret hurtigt forstår børnene pointen med spillet og er med på, at det er bedre at have alle inden for samme kategori i stedet for kun en enkelt. Spillet er tidskrævende og kræver voksen-assistance de første par gange, men absolut et hyggeligt spil.

LÆS OGSÅ: Kvartertjek Amager 

5. Afrikas Stjerne

Fra 6 år, 2-5 spillere, varer ca. 30 minutter. Pris 170 kroner her.

Hvem husker ikke Afrikas Stjerne fra 80'ernes dage på fritteren? Spillet går ud på at finde den sagnomspundne diamant Afrikas Stjerne. Du rejser ud fra Cairo eller Tangier og skal bevæge dig gennem Afrikas kontinent. Undervejs støder du på papbrikker, som du kan vende - hvis du er heldig finder du en mindre ædelsten, men du kan også risikere at møde en røverbande. Spillet er meget enkelt og super børnevenligt. For at spille alene skal man være 6 år eller deromkring, yngre børn kan sagtens spille sammen med en voksen.

Der findes mange flere både nye og gamle spil, der alle kan købes på nettet. Hos hyggeonkel.dk kan du købe børne- og familiespil til langt under butiksprisen, og det er jo værd at tage med, når børnespil generelt er lidt pebrede.