For fjerde år i træk afholdes Amager Børneteater Festival i efterårsferien. Børn i byen var med til åbningsforestillingen ”Mustafas Kiosk” i Amager Børnekulturhus. Forestillingen er udarbejdet og spilles af Teater Fantast og er baseret på Jacob Strids berømte børnebog af samme navn. 
 
I Mustafas Kiosk
Kan man købe næsten alt
Bananer og dynamolygter
Sodavand og salt

Sådan lyder første vers i rimet om Mustafas kiosk. Teaterforestillingen af samme navn byder også på næsten alt: en grøn røverfrø, biksemad og frække sørøvere, Alis far og ikke mindst den pistolbevæbnede grønthandler Grøn.

At scenen og skuespillerne er holdt i hvidt, står i skærende kontrast til Strids farverige bogunivers.  Jeg skuffes lidt, da jeg træder ind i salen, for jeg havde ærligt talt forventet noget andet og mere. Men heldigvis bliver min skuffelse hurtig gjort til skamme og jeg rives med af skuespillernes underholdende mimik og de farverige dukker og skønne rekvisitter, der alt sammen giver stykket farve, liv og glimt i øjet. Derudover underholdes vi alle af levende skyggespil, musik fra bl.a. tuba, xylofon og guitar samt sang.

Forestillingen leveres med det tempo, vi kender fra bogen, krydret med højt humør og en uhøjtidelig stemning, som især de yngste tilskuere straks fanger. Men der er også frække og uartige rim og remser, som også forældrene griner med på. Forestillingen samler på fineste vis alle de velkendte rim fra Strids vidunderlige børnebog, og forkæler os med musik, remser og rim. Den bruger, ligesom bogen, frække og forbudte ord i en ny og anderledes kontekst og forsøger ikke at gøre rimene og remserne til andet end hvad Strid har tiltænkt dem, nemlig nonsenspoesi.

Forestillingen kræver muligvis et forudgående kendskab til bogens rim og remser. Ellers kan stykket stå som rodet og uden formål og handling. Men for os, der kender og elsker Strids bog, griner vi med og begejstres.

Fire ud af fem stjerner: 
Mustafas kiosk
Aldersgruppe: 4-10 år 
Spilleperiode: 10. - 22. oktober 2017 (Denne anmeldelse er fra en tidligere opsætning af forestillingen under Amager Børneteaterfestival i 2013)
Pris: 40-130 kr.