Børn i byen giver "Antboy" 5 ud af 5 stjerner: *****

 

Antboy er Danmarks nye superheltefilm, baseret på den første bog af Kenneth Bøgh Andersen. Filmen handler om den 12-årige Pelle (Oscar Dietz), der er en helt almindelig dreng. Faktisk er han så håbløs normal, at ingen lægger mærke til ham, og da slet ikke Amanda, klassens populære pige. En dag bliver Pelle bidt af en muteret myre, og efter en urolig nat med et stort indtag af sukker, går det langsomt op for Pelle, at han har udviklet superkræfter. Sammen med sin bedste ven, tegneserienørden Wilhelm (Samuel Ting Graf), udvikler Pelle sin hemmelige identitet Antboy. Som ved et trylleslag er Antboy byens helt og han står bag en række redningsaktioner i byen. Men da ærkerivalen ”Loppen” (Nicolas Bro) kidnapper Pelles store kærlighed, står Antboy overfor sin hidtil største opgave og stærkeste modstander.

Filmen er fantastisk flot lavet og både min datter på seks og jeg var fuldstændig opslugt og godt underholdt alle 77 minutter. Til tider var filmen så spændende, at den seksårige måtte se filmen gennem sine fingre på mors skød, men der var også flere scener, der fik salen til at skraldgrine, f.eks. da Pelle knuser sit juiceglas med sin nyvundne styrke. De fire unge hovedrollerindehavere spiller både morsomt og troværdigt og Nikolas Bro er en formidabel skurk.

Antboy har flere steder i filmen inkorporeret tegneserieelementer, der giver en super god effekt og som samtidig er med til at forstærke det tegneserieunivers, filmen befinder sig i. Selvom Antboy ikke kan konkurrere med superheltefilm som Spiderman, så er den charmerende på sin helt egen facon. 

Danskerne kan uden tvivl være stolte af at have fået vores egen superhelt. Filmen er et frisk pust på det danske børnefilm marked og er underholdende med en god historie. Filmen kan klart anbefales til familier med superhelte fans i alle aldre, for den beviser, at superhelte findes i alle størrelser!

Fakta: Antboy er instrueret af Ask Hasselbalch og havde premiere den 3. oktober 2013. Filmen er tilladt for alle men frarådes børn under 7 år.

Tip! Få tjek på flere af efteråret og vinterens børnefilm i Børn i byens guide Sæsonens fede film.