Når man besøger de store byer i udlandet sammen med familiens små medlemmer, mærker man suset i børnehøjde. Børn i Byen tog til Rom, Marrakesh og Barcelona. Kom med mod syd.

Marrakesh

Et lille skridt ud af Europa. Marrakesh ligger midt i den marokkanske ørken og henter familien lige ind i tusind og én nats eventyr. Minareter kalder til bøn morgen og aften og medinaens lyksalighed af den arabiske verdens håndværk skaber forundring hos både små og store. Nyd pladsen Djerma el-Fna sammen med ungerne på alle tider af døgnet, hvor slangetæmmere, juicepressere og henna-tatovører hele tiden overrasker. Børnene bør kunne gå selv, og hvis der er langt, kan man tage en taxa. Marrakesh er en arabisk måde at opleve en storby på. Byen er fuld af magi, spænding og eventyr og de små gør store øjne. Sørg for at have god hygiejne i forhold til mad.

Barcelona

Den skønne catalanske stemning byder familien op til dans. Der er både strand, fodbold, kunst og brusende pladser med små tapas-barer. Børnene elsker at opdage det magiske gotiske kvarter, med små mørke gader, sjove butikker og lyse pladser, der pludselig åbenbarer sig med fontæner eller kirker. Eller Ramblaens liv på alle tider af døgnet. Børnene kan selv gå rundt og bliver der for langt, er der en taxa eller bus ved hånden. Tag dem med til Gaudis Güell park og til Mirò museet, der er masser at sanse ind i, brug tid til at dvæle ved kunsten, det skaber ro for børnene også. Og husk at nyde de spanske skinker i madmarkederne.

Rom

Tilbage til en af Europas vugger. Rom tilbyder i den grad en tidsrejse. Sørg for at hele familien er bekendt med Colosseum, Sandhedens mund og Pantheon inden afrejse, så vil forståelsen og genkendelsen vil være større. Rom har flod, pave, antikken og italiensk mad. Lad ungerne spise de lækre tomater, den friske pasta og ikke mindst isen. Rom er ikke for helt små børn, idet gå-afstandene kan være lange. Til gengæld er der smukke pladser, som Piazza Navona og Campo dei Fiori, hvor man som familie kan hænge i timevis og ungerne kan falde i svime over springvand og det italiensk liv. Rom er grundstenen, levende, italiensk og spændende for hele familien. Tag små bidder ad gangen.

Tjek også følgende artikler:

Romer i nogle dage

Syv magiske steder i Marrakech med børn