De fleste børn elsker at gå på jagt efter de små, brune skatte, og ofte er glæden endnu større, når de hjembringes og forvandles til små dyr med tændstiksben. Det er oldschool efterårshygge, der holder! Børn i byen har været på kastanje-rov og giver dig her 5 forslag til gode steder at samle de dekorative efterårs-bebudere. 

1. Frederiksberg Have

Trask en tur gennem Frederiksberg Have med de smukke søer, glade ænder og nysgerrige fiskehejrer. Følg de snoede stier langs buskads og træer og snart vil I støde på nedfaldne kastanjer. Det kan godt være I skal et par meter ind buskadset ved stiens kanter for at gøre den store fangst. 

2. Kongens Have

Kongens Have i midtbyen huser også en del kastanjetræer rundt omkring i haven. Trænger børnene til en pause fra kastanjejagten, så læg vejen forbi havens fine, lille legeplads, der byder på både gangbroer, træudskårne drager og dybe sandgrave med plads til masser af fantasifuld leg for små eventyrere.

LÆS OGSÅ: Opskrift: Lækre kanelsnurrer

3. J.C. Jacobsens Have

Carlsberg-byen gemmer på en fantastisk perle; J.C. Jacobsens Have. Træd ind i den gamle bryggers tidligere private have og nyd den særlige ro og skønhed, der hersker her. Denne lille tidslomme midt i det industrielle område byder på masser af flotte, eksotiske træer og planter – heriblandt kastanjetræer.

4. Assistens Kirkegård

Assistensen er en dejlig grøn oase midt på det pulserende Nørrebro, hvor det er skønt at gå en tur, uanset årstiden. Ligesom de fleste andre grønne områder, er kirkegården selvfølgelig særlig smuk om efteråret med træernes gyldenbrune farveeksplosion. Også her er der rig mulighed for at støde på nedfaldne kastanjer.

LÆS OGSÅ: Opskrift: Klassisk citronmåne

5. Dyrehaven

Har I mod på en lidt længere udflugt i jeres søgen efter de små, blanke skatte, så er Dyrehaven et oplagt mål, for her er selvfølgelig også en hel del kastanjetræer. Pas på havens fritgående hjorte i jeres iver for at finde kastanjer. De er normalt ikke farlige, men kan i sjældne tilfælde gå til angreb, hvis de føler sig pressede. Netop september og oktober er brunsttid for krondyr, hvor de er særligt oppe på mærkerne.

 

Svar på dine spørgsmål

Er kastanjer giftige? 
Der findes forskellige kastanje-sorter, og de mest udbredte i Danmark er hestekastanjer, der ikke er spiselige. Vær dog ikke nervøs, hvis du eller dit barn har smagt på jeres kastanjedyr - hestekastanjer er nemlig kun giftige, hvis de indtages i større mængder. 

Hvordan smager kastanjer? 
Spisekastanjer smager sødt og nøddeagtigt, og kan med fordel ristes og spises med smør. Hestekastanjerne smager derimod bittert, og er som nævnt ikke spiselige. 

Hvor finder man kastanjer? 
Hestekastanjerne findes overalt i hele landet, og vi håber, at du med denne guide er blevet klogere på, hvor du finder kastanjer i København og omegn. 

 

Skal du til Aarhus i løbet af efteråret? Der er også masser af kastanjer at gå på jagt efter!

 

 

Foto: Unsplash

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.