Æbler er perfekte til at bage en lækker æblekage, her kommer Camilla Plums fantastiske opskrift.

 

På Børn i byen redaktionen har vi sammen med de yngste i vores familier kastet os over æbleplukning og ikke mindst æblekage. Her vil vi gerne anbefale og viderebringe opskriften på Camilla Plums himmelske æblekage – mums, den er god! Og børnene vil elske at være med – især til at trykke æblebådene ned i dejen.

Æblekage (2 stk)

Det skal I bruge:

250 g smør

2 kg æbler, Gråsten, Belle de Boscoop, Pedersstrup

375 g sukker

200 g mel

8 æg- mellemstore

100 g marcipan

100 g kartoffelmel

1 tsk bagepulver

sukker og evt. kanel til drys

 

Sådan gør I:

Skræl æblerne, skær dem i kvarter, tag kernehusene ud. Pisk æg og sukker til sukkeret er opløst i en megaæggesnaps. Smelt smørret og pensl to springfor­me godt og grundigt. Resten af smørret røres i æggesnapsen. Sigt de to slags mel og bagepulver ned i dejen og vend rundt til der ikke er nogen klumper. Hæld dejen i formene og arranger æblebådene i dejen i et jævnt tykt lag. Der skal være næsten lige så meget æble som dej.

Marcipanen skæres i små stykker og trykkes ned mellem æblerne. Drys med et lag strøsukker- og kanel hvis man vil have det. Bag ved 165 grader til kagerne er færdige, de skal være stivnet i midten. Det kan tage op til en time. Måske der skal folie over den sidste tid.

Køl af og spis lunken eller kold.

Som med alle kageopskrifter skal den følges, hvis man vil have et ordentligt resultat. Dels skal sukkeret faktisk piskes til det er opløst, dels skal melet sigtes i, og så er faktorernes orden ikke ligegyldig. 

Foto: Caroline Meldgaard