Børn i byen giver "Bim Bam Baby" 5 ud af 5 stjerner: *****

 

Luise Føns og Anders Haaber blev i 2011 forældre til en 2 måneder for tidligt født pige og skulle derfor være særlige opmærksomme på at træne motorik med hende. Men hurtigt opdagede de, at det materiale, der var på området, enten var forældet eller ikke-eksisterende og dermed opstod ideen til bogen ”Bim Bam Baby – Syng og leg med din baby”. De er begge selv musikere og sammen med deres band, Babybandet, har de indspillet 12 skønne, glade sange, der kombinerer musik, motorik, sjov og leg.

Alle sangene tager udgangspunkt i hverdagsrutiner som for eksempel spisning, bleskift, tandbørstning eller sovetid. Til hver sang er der i samarbejde med Motorik Fyn blevet lavet instruktioner til bevægelser, der passer til sangene og styrker dit barns motorik. Musikken skal understøtte barnets motivation til bevægelse. Derudover er der også noder til alle sangene, så er du musikalsk anlagt, kan du med fordel selv spille alle sangene og gøre sangene mere personlige.

Jeg ville ønske, at denne bog havde været tilgængelig for 6 år siden, da jeg selv fødte et ekstremt for tidligt født barn. Sangene er gode for krop og sjæl. Du bliver glad, og din baby vil nyde godt af det nærvær, sangene og bevægelserne vil skabe. Min 9 måneder gamle baby er især vild med Hoppesangen, men nussesangen er bestemt også en af favoritterne. Min store dreng på 6 år sætter også ofte selv cd´en på – eller rettere sagt Bjaskesangen på, for det er favoritten hos ham. Personligt er Bim Bam Baby sangen ofte over mine læber:  ”Du er en lille loppe – en som der kan hoppe” kan jeg snildt synge en 100 gange på en dag. Mange af sangene er altså enormt iørefaldende!

Bogen er en ideel gaveidé til alle nybagte forældre. Drop derfor den kedelige body i str. 56, som alligevel kun bliver brugt en enkelt gang eller to, når du næste gang skal købe en barselsgave! Du kan evt. gå ind på babybandets hjemmeside på www.babybandet.dk og høre nogle af sangene eller se, hvornår bandet kommer til din by og giver koncert. 

Bogen er udgivet i 2013 af forlaget Indblik og koster 199 kr.