Skru ned for tempoet og tag børnene med til en særlig oplevelse med et besøg i Perch's Tea Room. Her bliver der indbudt til ro og fordybelse akkompagneret af velsmagende the og tilbehør. Kom med inden for med Børn i byen.

 

Der findes en lille opgang på Kronprinsensgade midt i København, der dufter særligt skønt. Følger du de søde aromaer op til første sal, træder du ind i Perch's Tea Room. Her finder du udover himmelske thevarianter, scones og finger sandwiches en ro og charme uden lige. Og det er ikke kun voksne, der kan nyde et besøg i salonens smukke omgivelser. Børn er også meget velkomne.

Der er ikke noget sted i byen, som min datter på seks år hellere vil besøge end thesalonen hos Perchs. Hun bestiller altid en Ferdinands Fryd, bestående af en kande med the efter eget valg, samt to scones serveret med lemon curd, clotted cream og marmelade. Tjeneren hjælper hende med at finde den helt rigtige the og hun nyder at drikke af Royal Copenhagens fine stel og smøre den søde bolle med flødeskum i store mængder. 

Det gamle familieforetagende har skabt rammer, der indbyder til fordybelse, afslapning og respekt for thebrygningens kunst. Smukke lysekroner, tunge gardiner med kvaster og tapeter med finurlige motiver præger de højloftede rum og leder tankerne hen på britisk såvel som asiatisk the-kultur. Det lyder måske en smule højtragende, men stemningen er ganske afslappet, og der er ikke en snert af snobberi at spore hos det fantastisk søde personale. Jeg kan kun forestille mig én ting, der vil få dem til at rynke på næsen – og det er, hvis nogen skulle spørge efter kaffe. Lad endelig være med det!

Er du ikke til søde sager, så bestil en frokostanretning med skaldyrssalat, der mætter og smager dejligt. Skal der virkeligt fejres og forkæles, kommer du ikke udenom Perchs Store Ceremoni, der består af engelske finger sandwiches, sprøde scones med tilbehør samt lækre kager for enhver smag. Prikken over i’et er et glas dejlig kold Crémant. Måske de små hellere vil have en silkeblød the smoothie til desserten?

For nylig var jeg med min datter i London. Hvor ivrigt jeg end prøvede at forklare hende, at afternoon tea serveres på mange forskellige cafeer, der hver især har deres egne navne, insisterede hun på at kalde alle for Perchs. Måske er det blot sådan, at den skønneste af alle theoplevelser faktisk ligger her – lige midt i København.

 

Fakta: Husk at bestille bord, hvilket kan gøres online på www.perchstearoom.dk
Adresse: Kronprinsensgade 5, 1. sal, 1114 Kbh. K.
I Perch's Tearoom er der desuden løbende spændende events i form af thesmagninger og foredrag. Der er kun et begrænset antal pladser til arrangementerne, så hurtig tilmelding er vigtig.
Besøg også Perchs the salon i Aarhus.

Fotos: Liselotte Nielsen.