Børn i byen giver "Kammas Kjoler" 5 ud af 5 stjerner: *****

 

Kammas Kjoler er et sikkert hit at læse for enhver børnehavepige, der elsker kjoler. Kamma har rigtig mange kjoler, og de er både fint beskrevet og meget fint illustreret. Allerede inden man når til teksten, er der to helsider med forskellige kjoler. Det er en drøm for en pige at sidde og kigge på først – så kan man både se, om man selv har nogle kjoler, der ligner Kammas, og man kan se, om der er nogen man godt kunne tænke sig at have selv.

Jeg tror, at alle små piger kender følelsen af, hvor skønt det er om sommeren, at man bare kan tage en kjole og sandaler på, og have bare ben! Kamma hader at få trøje, strømpebukser og regntøj på. Så kan man jo ikke se kjolen ordentligt, som hun siger. 

Udover de fine illustrationer og beskrivelser af Kammas imponerende garderobe, beskriver forfatteren et rigtigt fint (og meget realistisk) dilemma. Nemlig en efterårsdag, hvor det blæser og regner, og Kamma skal have strømpebukser, kradsetrøje og regntøj på. Mens mor kigger væk, får Kamma klippet strømpebukserne i stykker, smidt kradsetrøjen ud, og gemt regnbukserne. Og så er det ellers ud og lege i sandkassen. Lige indtil mor opdager, at Kamma er gået ud. Da Kamma kommer ind, er hun bundfrossen, og Kamma og hendes mor får en hyggelig stund, hvor Kamma får varmen igen. Konflikten bliver løst på bedste vis, hvor Kammas mor lader som om, at hun kan høre den stakkels kradsetrøje kalde fra skraldespanden. Den bliver fisket op, for det var da synd, at den var havnet der og var så ked af det! Og Kamma slipper af sted med at have smidt tøjet ud, selvom hun godt ved, at det var forkert.

Alt i alt en skøn bog, som både er skrevet fint, med en subtil morale, og samtidig skønt illustreret. Top point herfra!

Fakta: Kammas Kjoler er skrevet af Cecilie Wallengren, illustreret af Dorte Pontoppidan Thyssen og udkommet på Høst & Søn. Bogen koster 149,95 kr. Du kan følge Kammas verden på Facebook.