Titel: Anders And Junior

Enheder: Kompatibel med iPad, iPhone, iPod Touch

Pris: Gratis (med mulighed for tilkøb af film, spil mv.)

Bedømmelse: Tre ud af fem ***

 

Da jeg var ganske ung, arvede jeg min onkels kolossale Anders And-samling. En samling, der bestod af gulnede blade fra de tidlige tressere og endte et sted midt i firserne. Mens jeg stavede mig igennem min onkels slidte blade, så jeg frem til hver torsdag, hvor det nyeste Anders And-blad landede i butikkerne. Min Anders And-fascination endte, da jeg blev teenager, men den dag i dag har jeg stadig en vis svaghed for den uheldsramte and.

Mine børn er stadig for unge til at læse Anders And-blade. Den ældste, på snart fire, har dog for nyligt, til stor morskab, stiftet bekendtskab med Mickey Mouse's Klubhus på Ramasjang. 

Nu har Egmont Kids Media så lanceret en Anders And Junior app, hvor de mindste også kan være med. App'en appelerer til børn i alderen tre til syv år, og er primært en underholdningsapp med små film, spil og en tegneseriestribe oplæst på dansk, så de mindste også kan følge med.

Min ældste søn, som har testet Anders And Junior app for mig, har haft stor fornøjelse af app'en og mødet med Anders And, Fedtmule og alle de andre figurer fra Andeby. Især er han glad for at få læst de korte tegneseriesekvenser op, hvor han, når han skal bladre, hører en ringelyd, der hjælper ham på vej. Han synes også Mickey Mouse-spillet er sjovt. Her skal man finde og udslette små grønne rumvæsener på tid. 

Nu er min søn en habil iPad-spiller, og derfor bliver Anders And Junior hurtigt en ret ensformig app for ham. Tegneseriestriben er kort og skal du læse/høre flere, skal de tilkøbes for 13 kr., men så får du også 4 stk. Det samme gælder film (5 stk. 32 kr.) og spil (4 stk. 13 kr.). Til gengæld har jeg nu flere gange set, at han vender retur til app'en, når han skal have en pause fra de mere udfordrende spil.

Som kortvarig underholdning og som introduktion til et nyt univers, som mor elskede da hun var barn, er app'en ganske udmærket. Den er gennemskuelig og let at finde rundt i. Skal man sidde med den i længere tid er det nødvendigt at gøre bruge af tilkøbene. Der er simpelthen ikke nok gods i gratisversionen, og derfor får app'en ”kun” tre ud af fem stjerner.