Titel: Gozoa – leg og lær matematik

Enheder: Kompatibel med iPod touch og iPad. Kræver iOS 5.0 eller senere.

Pris: 32 kroner (intropris)

Bedømmelse: fem ud af fem: *****

Min ældste datter Freja skal i skole efter sommerferien, og hun var derfor oplagt som testperson til app’en Gozoa. App’en introducerer de grundlæggende matematiske begreber gennem spil, leg og læring og henvender sig til før-skolebørn, samt 0.- og 1. klasser.

Figuren Gozoa, har været ude i verden og indsamle stjernetal. Dem har han taget med hjem til sine venner, men stjernetallene bliver desværre stjålet, og derfor må Gozoa på jagt efter tyven. For at få stjernetallene tilbage, skal spilleren føre Gozoa gennem nogle forskellige baner, hvor der skal indsamles mønter og løses opgaver. Alle opgaverne omhandler tal på den ene eller anden måde. Nogle opgaver handler om at genkende tallene, andre om at tælle objekter og parre antallet med det rigtige tal. Spillet indeholder mange forskellige matematikfaglige emner, f.eks. at genkende tal, at skrive tal, at tælle, sortering efter form og farver, addition, geometriske former, symmetri og spejling samt begrebsforståelse (færrest/flest, størst/mindst, højest/lavest).

Spillet har en fin intro, hvor man gennem en lille film bliver introduceret til Gozoa og hele plottet i spillet. Derefter følger en gennemgang af navigationen i spillet. Læringen foregår gennem mange forskellige opgaver, og er bygget op omkring et platformsbaseret spil. Spilleren samler undervejs mønter og får point efter hvor godt opgaverne løses. For mønterne kan man købe tøj og tilbehør til Gozoa i den virtuelle butik – og ja, der kan både købes drenge- og pigeting.

I modsætning til de andre læringsspil vi har herhjemme, formår Gozoa i den grad at fastholde interessen. Freja spillede i flere timer og tog sågar nogle af banerne igen, for at forbedre sine point. Jeg synes absolut, at det er det bedste læringsspil til dato, og Freja har haft stor glæde af app’en . Desværre kan det være svært at navigere Gozoa rundt i spillet. Flere gange måtte Freja have hjælp til især hop, der kræver lidt ekstra finmotorik.